Prima pagină » Actualitate » Rețeaua mafiotă din spatele Roșia Montană!: Sute de contracte cu statul român! Marcel Ciolacu încă este liber

Rețeaua mafiotă din spatele Roșia Montană!: Sute de contracte cu statul român! Marcel Ciolacu încă este liber

12 mart. 2024, 15:11, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Există dezvăluiri semnificative despre cei care coordonează proiectul Roșia Montană. Administratorii, de origine română, au pus bazele afacerii acum aproape trei decenii și în prezent se bucură de afaceri personale evaluate la zeci de milioane de euro cu statul român. Unul dintre partenerii lor principali este Agenția de Cadastru, cu care au semnat peste o sută de contracte.

Vă aducem aminte faptul că Gabriel Resources a pierdut procesul cu statul român, în pofida faptului că Marcel Ciolacu, premierul României care nu are Bacalaureatul dat, a făcut o campanie consistentă referitor la faptul că țara va pierde.

Rețeaua mafiotă din spatele Roșia Montană. Sute de contracte cu statul român

În prezent, Roșia Montană Gold Corporation SA este deținută de Gabriel Resources din Jersey, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, și de Minvest Roșia Montană, o companie înființată de Ministerul Economiei al României special pentru această afacere.  Principalii actori din spatele acestei afaceri sunt trei antreprenori români: Dragoș Tănase, George Bogdan Petrescu și Nicolae Gruia Suciu.

Cea mai importantă companie din portofoliul lui Dragoș Tănase este Total Business Land SRL din Alba, specializată în „Activități de inginerie și consultanță tehnică”. Această firmă a semnat peste 500 de contracte publice și a înregistrat venituri de aproximativ 65 de milioane de lei în 2022, cu un profit net de aproximativ 11 milioane de lei, având 21 de puncte de lucru și peste 400 de angajați.  Toți cei trei antreprenori sunt asociati în Total Business Land SRL alături de alte persoane cu legături anterioare cu Roșia Montană Gold Corporation, conform realitatea.net.

Cele mai mari contracte ale Total Business Land sunt cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cu o valoare între 300.000 și 2,5 milioane de lei. Urmează Transgaz, cu contracte în valoare de 60 de milioane de lei, și CNAIR, cu mai multe contracte cu valori între 600.000 și un milion de lei, precum și cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și multe primării.  Pe lângă Total Business Land SRL, acești antreprenori au înființat și Total Business Land Proiect SRL, care are, de asemenea, contracte cu statul, cel mai recent încheind o înțelegere de 490.000 de euro cu Aquacaras SA Caraș-Severin, pe 1 martie.

Unde sunt procurorii care să-l ancheteze pe Marcel Ciolacu?

Toți oamenii normali la cap se întreabă unde sunt procurorii care să-l ancheteze pe covrigarul Marcel Ciolacu pentru declarațiile pe care le-a făcut, declarații care au dublat acțiunile Gabriel Resources. Profesorii în economie vorbesc despre manipularea pieței bursiere, manipulare care este pur și simplu la vedere, fără nicio subtilitate!

Curios lucru … prețul acelorași acțiuni s-a dublat în ultimele trei luni, avansul semnificativ fiind înregistrat după declarațiile publice ale lui Ciolacu, Boloș & co care dădeau acest proces ca și pierdut de statul roman, aruncând vina pe fostele guvernări. Acum că procesul este câștigat de statul român, aceștia își asumă toate meritele (deși procesul este început de +10 ani), susțin că nu au manipulat bursa (fără dovezi) și că au apărat interesele statului (Serios? Cum? Prin antepronunțare și anticipând un foarte probabil eșec? Așa apără interesele statului? Ce treabă/ interes aveau să facă aceste declarații cu câteva săptămâni/ zile înainte de termen?)

De aceea, ar fi normal ca Autoritatea de Supraveghere Financiară din Canada (care reglementează și supervizează buna funcționare a pieței de capital unde sunt listate acțiunile acestei companii) să se autosesizeze în legătură cu acest caz, să vadă identitatea părților care au tranzacționat, pozițiile, termenele și volumele. explică Iancu Gudă, lector universitar pentru republica.ro.

De unde are, Marcel Ciolacu această puternică protecție?  Este o bătaie de joc la adresa oamenilor corecți care văd cum premierul scapă basma curată fără nicio anchetă din partea procurorilor. Vedem cum justiția din România este în comă, vedem cum infractorii fac legea în această țară.
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *