Prima pagină » Local » Rețeaua electrică de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași va fi modernizată! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro
Rețeaua electrică de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași va fi modernizată! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro

Rețeaua electrică de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași va fi modernizată! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro

11 mart. 2023, 02:00, 36 ,
Ciprian BOARU în Local

Aproape 1,5 milioane de euro va costa reabilitarea rețelei electrice de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii martie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Institutul de Psihiatrie „Socola” anunță investiții în pavilioanele din zona Bucium. Astfel, pe data de 29.03.2023 este programată licitația pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii electrice din incinta institutului. Valoarea estimată a contractului este de 7.532.139 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro.

„Contractantul va furniza materialele cerute, lucrările, sculele, echipamentele, serviciile de administrație, inspecție, încercări și service, necesare pentru o instalație completă și funcțională, precum și sisteme și servicii auxiliare în conformitate cu cerințele indicate pe planurile desenate, în listele de cantități. Toate materialele și echipamentele trebuie să corespundă cu standardele în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Anul trecut a fost organizată altă licitație pentru modernizarea Pavilionului III – femei.

Rețeaua electrică de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași va fi extinsă cu un sistem de alarmă

Proiectul presupune și montarea unui sistem de alarmare în caz de incendiu.

„Corpurile de iluminat sunt alimentate între fază și neutru. Circuitele de alimentare a corpurilor de iluminat normal sunt separate de cele pentru alimentarea prizelor și cele de iluminat de siguranță. Circuitele electrice de iluminat sunt realizate la partea superioară a încăperilor, pe tavanul încăperilor pentru alimentarea corpurilor de iluminat, coborâte vertical pe pereți pentru alimentarea întrerupătoarelor.

Se recomandă folosirea traseelor vechi, pe cât posibil, după dezafectarea și demontarea instalațiilor vechi. În grupurile sanitare cu dușuri, sala de mese și la exterior sunt montate corpuri de iluminat cu grad minim de protecție IP45, iar restul corpurilor de iluminat sunt IP20”, se mai arată în documentația procedurii.

Pe timp de vară, actuala instalația nu făcea față numărului mare de consumatori (aparate de aer condiționat) din clădire și deseori aveau loc pene de curent. Anual, la „Socola” se cheltuie sume importante pe serviciile de spălătorie.

Și sediul SRI a intrat într-un program de reabilitare

O altă instituție publică ce a beneficiat de un program de reabilitare este U.M. 0807 – sediul SRI Iași. La finalul anului 2019 a fost semnat contractul pentru realizarea unor lucrări de reabilitare termică pentru clădirea de pe strada Sf. Lazăr. Licitația a fost câștigată de asocierea de firme Sigma APS Construct SRL – Grupo SRL.

Oferta finală a avut o valoare de 1,6 milioane de euro, fără TVA. Prima societate este deținută de omul de afaceri Paul Sorin Aghiniței. Clădirea administrativă a SRI are regimul de înălțime S+P+6, suprafața încălzită fiind de 4.045 mp. Lucrarea este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3.

Rețeaua electrică de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași va fi modernizată după ce comisia de evaluare va analiza ofertele societăților participante la licitație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`