Prima pagină » Actualitate » Rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța a fost ținta unui atac de amploare. Trenurile TGV nu mai pot circula

Rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța a fost ținta unui atac de amploare. Trenurile TGV nu mai pot circula

26 iul. 2024, 15:05,
în Actualitate

Trenurile TGV nu mai pot circula după ce rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța a fost ținta unor atacuri de amploare. Operatorul francez de trenuri de mare viteză, SNCF, a oprit serviciile în majoritatea țării după ce a fost ținta unor acte de sabotaj.

Trenurile TGV din Franța nu mai circulă după ce calea ferată a fost ținta unui atac de amploare

Operatorul francez de trenuri de mare viteză, SNCF, a oprit serviciile în majoritatea țării după ce a fost ținta unor acte de sabotaj chiar înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Ministrul a declarat că incendiile au fost provocate intenționat pentru a deteriora infrastructura feroviară, iar echipele de ingineri sunt deja pe teren pentru a remedia problema. El a menționat, de asemenea, că unele trenuri vor fi operate la viteză normală, dar multe vor fi anulate.

Acest incident provoacă îngrijorare în rândul organizatorilor Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, deoarece sute de mii de persoane sunt așteptate în capitală pentru ceremonia de deschidere de vineri seara.

Pasagerii au postat pe rețelele de socializare imagini cu gările aglomerate din Paris, după ce serviciile au fost în mare parte suspendate.

Ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a condamnat ferm aceste acte criminale, declarând că ele vor perturba călătoriile multor persoane. El a adăugat că trenurile vor fi afectate pe toată durata weekendului.

SNCF a comunicat că a fost victima unor acte de vandalism pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord și Est, specificând că incendiile au fost provocate intenționat pentru a distruge infrastructura. Ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera, a condamnat aceste acte, declarând pentru BFMTV că sunt complet îngrozitoare și că vizarea Jocurilor înseamnă vizarea Franței.

Torţa pentru Jocurile Olimpice din 2024 va fi fabricată în Franţa din oţel reciclat

Torța olimpică pentru Jocurile de vară de la Paris va fi confecționată din oțel reciclat de la uzinele ArcelorMittal, unul dintre sponsorii evenimentului, a anunțat marți comitetul organizator al Jocurilor Olimpice din 2024, citat de AFP.

Designul torței, creat de artistul Mathieu Lehanneur, va fi „absolut simetric”, o premieră în istoria Jocurilor Olimpice, ceea ce va pune în evidență flacăra, a explicat artistul.

Vor fi produse două mii de torțe, dintre care 1.500 pentru Jocurile Olimpice și 500 pentru Jocurile Paralimpice, toate fabricate la uzinele ArcelorMittal din Franța, conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al companiei.

Torțele vor fi reutilizate pe parcursul ștafetei flăcării olimpice, care va dura 80 de zile.

Jocurile Olimpice antice, cunoscute inițial sub numele de Olympiakoi Agones, erau competiții atletice desfășurate între diferite orașe ale Greciei Antice. Acestea au debutat în 776 î.Hr. la Olympia, Grecia, și au continuat până în anul 393, când au fost interzise de împăratul roman Teodosiu I. Vom vedea cum va afecta desfasurarea Jocurilor Olimpice faptul că rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța a fost ținta unui atac de amploare, suspendând activitatea TGV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *