Prima pagină » Economic Local » Rețeaua de gaze naturale din comuna Lețcani va fi realizată de o firmă din Iași! Valoarea investiției este de 350.000 de euro
Rețeaua de gaze naturale din comuna Lețcani va fi realizată de o firmă din Iași! Valoarea investiției este de 350.000 de euro

Rețeaua de gaze naturale din comuna Lețcani va fi realizată de o firmă din Iași! Valoarea investiției este de 350.000 de euro

26 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Satele Cogeasca și Bogonos, din comuna Lețcani, județul Iași, vor fi racordate la rețeaua de gaze. Comisia de evaluare a ales firma câștigătoare după ce au fost analizate ofertele. Lucrarea trebuie executată în termen de 15 luni de la semnarea contractului

Primăria comunei Lețcani, județul Iași, extinde rețeaua de gaze din localitate. Recent, a fost finalizată licitația pentru realizarea lucrărilor, cu o valoarea estimată de 2.107.459 lei, fără TVA, aproximativ 450.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte, dar contractul a fost câștigat de societatea Etnis SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 1.741.273 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro. Conform datelor disponibile, Etnis SRL este controlată de doi asociați: Maria și Eduard Ignat. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 7,7 milioane de lei, profit de 547.899 de lei, datorii de 1,3 milioane de lei, cu un număr de 70 de angajați.

„Comuna Lețcani beneficiază de gaze naturale în localitățile Lețcani și Bogonos. Alimentarea cu gaze este realizată printr-un racord la conducta magistralei Gherăiești – Iași și care funcționează în regim de presiune medie. La capătul branșamentului de presiune medie este montată o stație de reglare – măsurare – predare, din această stație făcându-se o ramificație și se alimentează cu gaze naturale presiune medie societatea SC Geiger, iar cea de-a doua ramificație trece printr-o stație de reglare de sector și alimentează cu gaze naturale presiune redusă localitatea Lețcani”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările la rețeaua din comuna Lețcani se vor realiza pe un tronson de peste 7 kilometri

Rețeaua va avea o lungime de 7.040 de metri liniari. Firma care va câștiga licitația trebuie să realizeze lucrările în termen de 15 luni de la semnarea contractului. De utilități vor beneficia consumatorii casnici din satele Cogeasca și Cucuteni.

„În vederea alimentării cu gaze naturale pentru încălzire și prepararea hranei pentru locuințele din satele Cogeasca și Cucuteni se propun următoarele: extinderea conductei de distribuție existentă presiune medie din PE 100 SDR11, diametru DN 160 mm, cu o conductă de distribuție din PE 100 SDR11, diametru DN 160 mm în lungime de 106 m, ce va face legătura dintre conducta de distribuție existentă care alimentează SC Geiger și conducta ce alimentează partea de sud a localității Lețcani, punctul de cuplare fiind după stația de reglare – măsurare a societății Ital System”, se arată în contractul pus la dispoziție de autoritatea locală.

Comuna Holboca va beneficia de o rețea de gaze în valoare de aproape 300.000 de euro

Totodată, și Primăria comunei Holboca, județul Iași, a încheiat un contract pentru extinderea rețelei de gaze. Contractul în valoare de aproape 300.000 de euro, fără TVA, a fost câștigat de asocierea Nanogaz SRL – Era Termo Gaz Company SRL. Noua rețea va fi înființată în satele Rusenii Noi, Rusenii Vechi, Orzeni și Cristești. Primăria Holboca a cerut prin proiect ca execuția să fie realizată în termen de 2 ani de la semnarea contractului.

„Conducta de distribuție se va monta pe un singur fir, de-a lungul străzilor principale str. Veche și str. Castanilor, precum și a străzilor laterale din intravilanul localității Rusenii Vechi, poziția acesteia fiind determinată de extensia altor rețele subterane în zonă și în funcție de densitatea imobilelor pe una din părțile străzilor. Conducta de distribuție nou proiectată din polietilenă va avea o configurație telescopică, cu diametre cuprinse între 63 mm și 110 mmm, lungimea totală fiind de 3,826 km”, se arată în descrierea lucrărilor din localitatea Rusenii Vechi.

În trecut, a fost extinsă și rețeaua de apă potabilă din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *