Prima pagină » Local » Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lupului va fi extinsă! A fost stabilită lista străzilor
Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lupului va fi extinsă! A fost stabilită lista străzilor

Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lupului va fi extinsă! A fost stabilită lista străzilor

03 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Canalizarea, dar și rețeaua de apă se vor extinde în comuna Valea Lupului, județul Iași. Sunt vizate 3 străzi din localitate. ApaVital va organiza licitația pentru realizarea lucrărilor la finalul lunii iunie 2022

Compania de apă-canal a județului Iași pregătește noi investiții în comuna Valea Lupului. ApaVital SA urmează să organizeze o licitație pentru extinderea rețelelor de canalizare și a rețelelor de apă. Valoarea estimată a contractului este de 591.870 lei, fără TVA, aproape 120.000 euro. Procedura este programată pe data de 28.06.2022.

„Lucrările se vor executa numai în domeniul public, conductele de apă se vor executa în aliniamentul străzilor și colectoarelor de canalizare pe mijlocul străzilor. Realizarea lucrărilor se va face în următoarele condiții: se vor respecta condițiile impuse de certificatul de urbanism și prin avizele de coexistență cu celelalte instalații subterane, s-au prevăzut susțineri pentru cablurile existente pe amplasamentul lucrării, se vor respecta prevederile normelor, normativelor și standardelor în vigoare, orice schimbare de soluție sau modificare față de proiect se va face numai cu acordul proiectantului și a beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic. ApaVital a organizat licitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lupului va fi extinsă pe mai multe străzi

Intervențiile privind extinderea rețelelor vor fi realizate pe străzile Dimineții, Zmeurei și Unirii. Lungimea totală a rețelelor este de aproape 1 kilometru.

„Zonele de carosabil afectate de execuția lucrării vor fi refăcute cu respectarea sistemului rutier corespunzător categoriei de străzi. Desfacerea sistemului rutier se va face mecanizat, materialele rezultate din desfaceri fiind încărcate în auto și evacuate din zonă. Refacerea sistemului rutier se va face cu respectarea structurii inițiale. În zonele unde rețeaua de canalizare va subtraversa rețeaua de apă potabilă se vor respecta prevederile normativelor în vigoare. La traseele paralele ale rețelei de apă și canalizare se vor păstra obligatoriu distanțele minime admise de normativele în vigoare, funcție de tipul rețelei”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat contractul cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

ApaVital a organizat o licitație pentru închirierea utilajelor

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal a lansat altă procedură și pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Contractul va avea o durată de 12 luni. Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi, ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată).

Rețeaua de canalizare din comuna Valea Lupului va fi extinsă după semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *