Prima pagină » Economic Local » Rețeaua de apă din comuna Rediu va fi extinsă! ApaVital a alocat 300.000 de euro
Rețeaua de apă din comuna Rediu va fi extinsă! ApaVital a alocat 300.000 de euro

Rețeaua de apă din comuna Rediu va fi extinsă! ApaVital a alocat 300.000 de euro

27 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Comuna Rediu, județul Iași, va fi legată printr-o rețea de alimentare cu apă de comuna Valea Lupului. La procedura pentru execuția lucrărilor au fost depuse nu mai puțin de 5 oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

ApaVital SA anunță investiții în zona metropolitană, asta și după ce ritmul alert de dezvoltare imobiliară a impus dezvoltarea rețelelor edilitare. Astfel, recent, compania de apă-canal a organizat licitația pentru extinderea rețelei de apă potabilă din comuna Valea Lupului spre comuna Rediu, localitate vecină. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 5 oferte din partea: Tehnoterm SRL, Europartner SRL, General Instalații SRL, Lucimar SRL și asocierea Ema Agro-Construct SRL – ABC – Con International SRL. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de construcții cu prețul cel mai mic. Valoarea estimată a contractului este de 1.360.956 lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro. Investiții similare sunt programate și pentru zona Bucium, din municipiul Iași.

Noua rețea de distribuție a apei va avea o lungime de 5 kilometri

Conform procedurii, extinderea rețelei de alimentare cu apă se va realiza cu conducte de distribuție pe o lungime de aproape 5 kilometri.

„Executantul are obligația respectării prevederilor tehnice din proiect în ceea ce privește metode de verificare și încercare a materialelor puse în operă și utilizarea laboratoarelor specifice care atestă calitatea acestor materiale. În condițiile respectării indicațiilor privind organizarea de șantier a condițiilor de funcționare a unităților de execuție în construcții montaj și a normelor de igienă și sanitare se vor lua toate măsurile privind realizarea curățeniei, reducerilor la minimum a factorilor de disconfort (zgomot, praf, fum), colectarea deșeurilor în condițiile rerspectării calității mediului”, se mai arată în documentația procedurii.

Aproximativ 37 de milioane de euro pentru mai multe comune din Zona Metropolitană

Totodată, ApaVital a anunțat o licitație pentru extinderea rețelelor în Zona Metropolitană. Procedura urmează să fie organizată pe data de 22.11.2021, valoarea estimată a contractului fiind de 184.770.502 lei, fără TVA, aproape 37 de milioane de euro. Procedura pentru execuția lucrărilor a fost împărțită în 3 loturi. Primul lot se referă la investițiile din comunele Bârnova și Ciurea. Extinderea rețelei de apă din Bârnova se va realiza pe o lungime de 46,6 kilometri, în timp ce în comuna Ciurea se va interveni pe o lungime de 9,1 kilometri.

Al doilea lot se referă exclusiv la comuna Miroslava, unde lucrările vor viza mai multe tronsoane cu o lungime totală de 45,3 kilometri, dar și rețea nouă de canalizare cu o lungime de 2,1 kilometri. Nu în ultimul rând, comuna Tomești a fost prinsă în al treilea lot. Vor fi executate lucrări pe tronsoane cu o lungime de 61 de kilometri. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. O licitație similară a fost anunțată de autoritatea contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`