Prima pagină » Local » Rețea de trafic de substanțe interzise, destructurată în Iași! Marfă de peste 100.000 de euro, descoperită de mascați. A venit nota de plată pentru Los Angeles, Barcelona și McDonald’s!

Rețea de trafic de substanțe interzise, destructurată în Iași! Marfă de peste 100.000 de euro, descoperită de mascați. A venit nota de plată pentru Los Angeles, Barcelona și McDonald’s!

24 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Mai mulți ieșeni au fost trimiși ieri în judecată, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat. Astfel, anchetatorii i-au trimis în fața instanței pe Los Angeles Balan, McDonald’s Balan, Barcelona Balan, Marcelone Balan, Ionuț Răzvan Hoțoi, Mădălina Hoțoi, Margareta Zarafan, Maria Costea, Gheorghe Fecioru, Valentin Apăvăloaiei și Paraschiva Roxana Drumea

O rețea de trafic de substanțe interzise a fost destructurată recent la Iași! „Mascații” au descoperit la percheziții marfă de peste 100.000 de euro. Acum a venit „nota de plată” pentru Los Angeles, Barcelona și McDonald’s. Mai exact, anchetatorii i-au trimis ieri în judecată pe Los Angeles Balan, McDonald’s Balan, Barcelona Balan, Marcelone Balan, Ionuț Răzvan Hoțoi, Mădălina Hoțoi, Margareta Zarafan, Maria Costea, Gheorghe Fecioru, Valentin Apăvăloaiei și Paraschiva Roxana Drumea, sub acuzația principală de constituirea unui grup infracțional organizat.

Percheziții la suspecți, în zona Sărărie

Totul a pornit de la 13 percheziții efectuate la începutul lunii martie 2021. Ancheta s-a concentrat în special pe un imobil din zona Sărărie. Acolo au fost descoperite cantități impresionante de substanțe cu efect psihoactiv. Acolo, polițiștii au găsit aproape 3 litri de produs chimic din care traficanții puteau obține aproximativ 10 kilograme de etnobotanice. Un singur gram era vândut cu până la 50 de lei. La un calcul simplu, cele 10 kilograme de etonobotanice valorau aproximativ 500.000 de lei. Din casa în care au fost găsite etnobotanicele, au fost ridicate 8 persoane, bărbați și femei. Oamenii legii au rămas uimiți când au găsit substanțe interzise până și în pampersul bebelușilor sau în chiloții femeilor.

Substanțele cu efecte psihoactive, descoperite de oamenii legii

Așadar, pe 4 martie 2021, oamenii legii au efectuat 13 percheziții domiciliare în județul Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În fapt, s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei, din municipiul Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi prinse de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate”, au afirmat anchetatorii.

Peste 20 de persoane, duse la audieri

În urma perchezițiilor au fost descoperite importante cantități de substanțe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanțe interzise, precum si alte bunuri care ar fi servit în derularea activității infracționale.

„Au fost ridicate, în vederea audierii, 22 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și Grupării de Jandarmi Mobilă «Alexandru cel Bun», din Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`