Prima pagină » Local » Rețea de trafic cu tutun adus de peste Prut, destructurată după o acțiune ca-n filme! Mii de pachete cu țigări, vândute pe piața neagră din Iași, inclusiv unor investigatori sub acoperire
Rețea de trafic cu tutun adus de peste Prut, destructurată după o acțiune ca-n filme! Mii de pachete cu țigări, vândute pe piața neagră din Iași, inclusiv unor investigatori sub acoperire

Rețea de trafic cu tutun adus de peste Prut, destructurată după o acțiune ca-n filme! Mii de pachete cu țigări, vândute pe piața neagră din Iași, inclusiv unor investigatori sub acoperire

02 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Opt indivizi din întreaga Moldovă s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe Eliiador Burghelea, Silviu Constantin Ignea, Ioan Onofrei, Bogdan Costel Lăcătușu, Romică Dorin Cornea, Tudorel Ovidiu Boca, Ștefan Schipor, Ciprian Ionuț Manea și Fabian Balint. Aceștia au primit diverse pedepse sub acuzația principală de contrabandă cu țigări. Doar trei dintre aceștia au scăpat cu pedepse cu suspendarea executării

Rețea de trafic cu tutun adus de peste Prut, destructurată la Iași! Mii de pachete cu țigări urmau a fi vândute pe piața neagră din Iași. Acum a venit „nota de plată”: peste 20 de ani de închisoare. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Eliiador Burghelea la 5 ani și 3 luni de pușcărie, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată și dare de mită. În același dosar, Silviu Constantin Ignea a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în vreme ce Ioan Onofrei a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, sub aceleași acuzații.

De asemenea, Bogdan Costel Lăcătușu a fost condamnat la 4 ani și 2 luni de pușcărie, Romică Dorin Cornea a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de detenție, în timp ce Ștefan Schipor a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, iar, în același dosar, Tudorel Ovidiu Boca a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, Ciprian Ionuț Manea – 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, în vreme ce Fabian Balint a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Cei opt indivizi, obligați de judecătorii ieșeni să achite despăgubiri considerabile

Pe lângă pedepsele primite, indivizii au fost puși și la plată de judecătorii ieșeni.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași”, au afirmat magistrații.

Astfel, unii dintre cei 8 indivizi au fost obligați să achite, în solidar, în total, despăgubiri în valoare de 131.500 de lei.

Mai mult, judecătorii au dispus confiscarea cantității de țigări de contrabandă găsite de anchetatorii ieșeni la percheziții. Așadar, 5.022 de pachete marca Marble, 531 de pachete marca Rothmans, 2.000 de pachete cu țigări marca Ashima, 8.020 de pachete cu țigări Marble, 285 de pachete de țigări marca Hilton Lila, 30 de pachete marca Lucky Strike, 630 de pachete marca Ritm, 70 de pachete cu țigări marca NZ Black, 20 de pachete marca NZ Gold, 100 de pachete cu țigări marca Marble, 78 de pachete marca Ritm, două pachete cu țigări marca NZ Black, 110 pachete cu țigări marca Ritm.

Magistrații din Iași i-au lăsat și fără banii obținuți din vânzarea de țigări de contrabandă

În plus, judecătorii ieșeni au dispus confiscarea unor sume de bani ridicate de la membrii rețelei de contrabandă, respectiv 14.215 euro, 143.045 de lei și 800 de dolari americani. Procesul celor opt a început în urmă cu aproximativ 4 ani. Inițial, în dosar erau ma mulți inculpați, dar cauza a fost disjunsă pentru cei opt. Aceștia au fost trimiși în judecată de anchetatorii ieșeni sub acuzațiile amintite. Totul a ieșit la iveală după efectuarea unor controale.

Astfel, oamenii legii au făcut 134 de percheziții la mai mulți suspecți de contrabandă cu țigări aduse din Republica Moldova și Ucraina. Pentru destructurarea rețelei, anchetatorii au folosit un număr-record de jandarmi și polițiști: 850. Verificările au fost făcute în toată regiunea Moldovei. În urma perchezițiilor, la audieri au fost aduși la data respectivă 65 de suspecți. Conform anchetatorilor ieșeni, membrii rețelei au adus mii de pachete cu țigări de contrabandă, pe care le puneau în vânzare pe piața neagră din zona Moldovei. Mai mult, pentru prinderea suspecților au fost folosiți investigatori sub acoperire, care, la diverse date, au cumpărat mai multe cantități de țigări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *