Mai mulți indivizi acuzați că ar fi țepari prin Metoda „Covid-19” vor fi nevoiți să dea socoteală în instanțele din Iași. Astfel, judecătorii au decis începerea procesului care îi privește pe Sorin Marius Dascălu, Elena Marinela Constantin, Andreea Ioana Cantonistru, Răzvan Șerban, David Emanuel Turcu și Ionuț Răzvan Constantin. Anchetatorii ieșeni spun că indivizii ar fi tras mai multe țepe
Mai mulți indivizi acuzați că ar fi țepari prin Metoda „Covid-19” vor fi nevoiți să dea socoteală în instanțele din Iași. Astfel, judecătorii au decis începerea procesului care îi privește pe Sorin Marius Dascălu, Elena Marinela Constantin, Andreea Ioana Cantonistru, Răzvan Șerban, David Emanuel Turcu și Ionuț Răzvan Constantin.
„Instanța constată competenţa materială, teritorială şi funcţională a Judecătoriei Iaşi în soluţionarea prezentei cauze. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi privindu-i pe inculpaţi”, au precizat recent magistrații ieșeni.
Astfel, aceștia au dat undă verde pentru începerea procesului penal referitor la multiple înșelăciuni. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.
Rețea de țepari prin Metoda „Covid-19”, anihilată la Iași
Anchetatorii ieșeni au afirmat că cei șase indivizi au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni.
„Pe data de 3 noiembrie 2020, în baza unei înţelegeri prealabile avute cu un alt inculpat şi împreună cu acesta, a apelat persoana vătămată pe telefonul fix şi, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase – medic și mamă –, i-a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv că mama ei ar fi infectată cu virusul SARS-CoV-2 şi că necesită un ventilator. A încercat să o determine să achite suma de 24.000 de euro, reprezentând contravaloarea ventilatorului, bani pe care persoana vătămată nu i-a remis, deoarece şi-a dat seama că s-a încercat inducerea sa în eroare”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Potrivit anchetatorilor, pe 4 noiembrie 2020, indivizii ar fi sunat o altă victimă pe telefonul personal şi, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, i-a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv că starea de sănătate a fiicei sale este grav afectată şi că este necesară o sumă de bani pentru vindecarea acesteia, inducând în eroare persoana vătămată şi convingând-o să le predea suma de 5.000 de lei. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.
Ce au mai spus anchetatorii ieșeni cu privire la cele întâmplate
Oamenii legii au mai susținut că totul a ieșit la iveală după ce mai multe persoane s-au plâns că au fost păcălite în același mod.
„În perioada noiembrie-decembrie 2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au fost sesizate mai multe fapte de înșelăciune prin Metoda «Covid-19», victimele fiind în general din rândul persoanelor în vârstă. Astfel, s-a stabilit că inculpații R.Ș. și D.E.T., deținuți în Penitenciarul Galați în momentul comiterii faptelor, au contactat telefonic victime care foloseau posturi de telefonie fixă, recomandându-se drept medici, susținând că persoane apropiate victimelor sunt infectate cu Covid-19 și au o stare de sănătate precară din cauza acestei boli, solicitând totodată remiterea unor sume consistente de bani sub pretextul achiziționării de ventilatoare pentru asigurarea alimentării cu oxigen, în vederea salvării vieții persoanelor apropiate”, au afirmat oamenii legii.
Conform acestora, în una dintre situațiile reclamate, unul dintre suspecți ar fi sunat victima și i-ar fi spus că este medic, iar, mai apoi, ar fi avertizat-o: „Starea de sănătate a fiicei tale este grav afectată!” Acum, judecătorii au dat undă verde începerii procesului rețelei de țepari prin Metoda „Covid-19”, anihilată la Iași.