O rețea criminală formată din cinci bărbați și o femeie, toți din județul Covasna, este acuzată de trafic de persoane și minori, după ce a exploatat zeci de victime vulnerabile începând din 2013.
Copii și adulți, în special din centre de plasament, au fost ademeniți cu promisiuni false și duși în Ungaria, unde au fost transformați în sclavi, puși să muncească în condiții inumane.
„Astfel, victimele predilecte ale făptuitorilor au fost cele provenite din centrele de plasament, care prin promisiuni false, respectiv salariu de 80.000-100.000 forinţi lunar, cazare şi masă, program de muncă de 8 ore pe zi, 5 sau 6 zile pe săptămână în cadrul unei intreprinderi din Ungaria, au fost uşor de convins şi exploatat”, precizează Poliția Română, într-un comunicat.
Copii și adulți racolați din centre de plasament și transformați în sclavi în Ungaria
Victimele, majoritatea fără sprijin familial, au fost convinse cu oferte fictive de salarii decente, cazare și muncă legală. Ajunse în Ungaria, acestea erau cazate în barăci sau chiar în beciuri insalubre și obligate să lucreze într-o fabrică de prelucrare a deșeurilor menajere, sub supraveghere strictă și amenințări constante. Unele au fost forțate să muncească până la 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, fără hrană adecvată sau asistență medicală.
„Ulterior, acestea ar fi fost cazate, fie într-un imobil impropriu, alături de alte 20 – 25 de persoane, într-o baracă de scândură, fără mobilier, sau în beciul unei locuințe, de unde ar fi fost transportate la o fabrică de prelucrare a deșeurilor menajere, situată într-o altă localitate și obligate să muncească”, mai spune poliția.
Rețeaua, formată din membri aflați în legături de rudenie, își însușea aproape integral veniturile obținute de victime. În cadrul perchezițiilor din județul Covasna și Ungaria, autoritățile au descoperit sume mari de bani, bijuterii, pistoale și documente incriminatoare, alături de peste 20 de victime ale traficului de persoane.
„În urma acțiunilor derulate în cele două țări, au fost descoperiți și ridicați 49.150.000 de forinți, 5.990 de euro, aproximativ 350 de grame de bijuterii, două autoturisme, înscrisuri, două pistoale, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, în cursul perchezițiilor efectuate în Ungaria, au fost identificate peste 20 de persoane, posibil victime ale traficului de persoane”, mai spune Poliția Română.
Ancheta, desfășurată cu sprijinul Eurojust, implică DIICOT și Parchetul General din Budapesta. Cei șase membri ai rețelei, alături de un complice din Ungaria, au fost reținuți. Investigațiile continuă pentru a face dreptate victimelor care au îndurat un regim de viață de coșmar.
Super tare !!! Bravo lor !!!!!
Inchisoare pe viață si confidcarea averilor+,plata altor daune