Prima pagină » Local » Rețea de contrabandă, destructurată la Iași! 15 persoane aduceau țigări pe „drumul tutunului”! Marfa era luată din Republica Moldova și Ucraina! (Exclusiv)
Rețea de contrabandă, destructurată la Iași! 15 persoane aduceau țigări pe

Rețea de contrabandă, destructurată la Iași! 15 persoane aduceau țigări pe „drumul tutunului”! Marfa era luată din Republica Moldova și Ucraina! (Exclusiv)

04 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au trimis ieri în judecată 15 persoane. Cei 15, printre care se află și Ionel Marius Sarion, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări. „Drumul tutunului” a ieșit la iveală după ce anchetatorii au demarat cercetările, în urmă cu câteva luni

15 persoane vor fi nevoite să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis în judecată pe Ionel Marius Sarion, Constantin Ciprian Grumeza, Adriana Daniela Bogan, Narcis Gabriel Roman, Ciprian Ciobanu, Oleg Jitariuc, Ioan Sarion, Silviu Gabriel Sarion, Dorel Lupu, Mihail Ostapenco, Marius Buștiuc, Ilie Ciobotar, Bogdan Neculăiță, Consuela Ciubotariu și Petru Iordan.
În cadrul dosarului, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași, s-a constituit parte civilă. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată la Iași: s-a lăsat cu cătușe

În urmă cu câteva luni, cei 15 au intrat în vizorul procurorilor din cadrul DIICOT Iași. Atunci, anchetatorii au propus arestarea preventivă a unora dintre ei. De altfel, judecătorii din cadrul Tribunalul Iași au admis atunci cererea de arestare formulată de DIICOT în cazul lui Ionel Marius Sarion.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de DIICOT Iași pe numele inculpatului Ionel Marius Sarion, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Sarion Marius-Ionel. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului Sarion Marius-Ionel, de luare a unei măsuri preventive mai ușoare”, au precizat magistrații la finele lunii iunie a anului trecut.

Totodată, Adriana Daniela Bogan a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile. Pe de altă parte, magistrații ieșeni au luat măsura controlului judiciar în cazul lui Constantin Ciprian Grumeaza, pentru 60 de zile.

Percheziții de amploare la suspecți de contrabandă cu țigări

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu agenții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, au efectuat 22 de percheziții domiciliare în județele Iași și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă continuată.

„Începând cu luna martie 2019, mai multe persoane au inițiat, constituit, aderat sau sprijinit, pe raza județului Iași, un grup infracțional organizat pentru desfășurarea de operațiuni ilicite de introducere în România, de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de producție / proveniență din Republica Moldova și / sau Ucraina) introduse ilicit în țară, cunoscând că acestea provin din contrabandă, urmărind obținerea ilicită de mari beneficii financiare”, au afirmat reprezentanții DIICOT Iași.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ținea legătura cu diverși furnizori de țigări de contrabandă, inclusiv cetățeni moldoveni, care îl aprovizionau cu țigări ce erau depozitate în mai multe locuri din municipiul Iași. Mai apoi, sub supravegherea și coordonarea acestuia, erau preluate și transportate în vederea valorificării pe „piața neagră”, conform procurorilor ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`