Prima pagină » Local » Restricții totale în centrele DGASPC Iași. Activitățile au fost reduse la minim din cauza COVID-19
Restricții totale în centrele DGASPC Iași. Activitățile au fost reduse la minim din cauza COVID-19

Restricții totale în centrele DGASPC Iași. Activitățile au fost reduse la minim din cauza COVID-19

13 mart. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Decizii radicale în centrele Direcției de Asistență Socială. Întreaga activitate a instituției a ajuns la limită din cauza măsurilor impuse de prevenirea infectării cu virusului COVID-19

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași a luat măsuri suplimentare de prevenire a infectării cu COVID-19 în centrele instituției din județ. Până la 31 martie 2020, o parte dintre activitățile instituției se modifică sau se întrerup în totalitate. Astfel, este suspendată activitatea celor zece centre de zi pentru copii și adulți, iar personalul este redistribuit la centrele de tip rezidențial.

De asemenea, activitățile recreative și de socializare organizate pentru beneficiari, în zone aglomerate (mall, tabere, săli de cinema, teatru, evenimente, spectacole etc.) sunt suspendate, iar primirea vizitatorilor la sediile centrelor este de asemenea întreruptă. Totodată, practica de specialitate a studenților și voluntariatul în toate serviciile sociale sunt sistate. De asemenea, au fost amânate și întâlnirile copiilor plasați în asistență maternală cu părinții sau rudele din familia naturală. Autoritățile au arătat că instituția a achiziționat și pus la dispoziția personalului și beneficiarilor din serviciile de tip rezidențial materiale dezinfectante pe bază de clor sau alcool biocid și măști de protecție. În plus, concursurile de angajare au fost amânate cu două săptămâni.

Măsuri în toate centrele

Programul de lucru cu publicul se va desfășura de luni până vineri în intervalul orar 10:00-12:00.

„Orice petiție, solicitare, cerere, sesizare care nu necesită prezența la sediul DGASPC Iași va fi transmisă prin poștă, fax sau e-mail. Personalul serviciilor sociale care lucrează în mod direct cu beneficiarii va avea o ținută de schimb pe care o va folosi doar în incinta centrului, alta decât cea cu care se deplasează de la centru către domiciliu și invers. Hotărârile Comisiei de Protecție a Copilului, certificatele de încadrare în grad de handicap, acordurile etc. vor fi trimise prin poștă”, au arătat autoritățile județene.

Până pe 22 martie 2020 se suspendă și eliberarea facilităților de transport pentru persoanele cu handicap. În unitățile medico-sociale s-au luat aceleași măsuri ca în spitale, iar accesul vizitatorilor a fost interzis până la noi dispoziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 noiembrie 2024
08 noiembrie 2024