Prima pagină » Local » Restricții majore de trafic în centrul orașului! Programul oficial al Raliului Iașului 2021. Superspeciala va avea loc la Râpa Galbenă
Restricții majore de trafic în centrul orașului! Programul oficial al Raliului Iașului 2021. Superspeciala va avea loc la Râpa Galbenă

Restricții majore de trafic în centrul orașului! Programul oficial al Raliului Iașului 2021. Superspeciala va avea loc la Râpa Galbenă

31 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

La finalul acestei săptămâni va avea loc o nouă ediție a Raliului Iașului 2021. Principala probă este cea a superspecialei de la Râpa Galbenă, probă care va avea loc sâmbătă, 4 septembrie 2021. Competiția va aduce, însă, și o serie de restricții în traficul din centrul orașului

Sfârșit de săptămână cu adrenalină, în zona municipiului Iași! La finalul săptămânii va debuta o nouă ediție a competiției de motor-sport Raliul Iașului Pro-X 2021, ce va reuni la start circa 70 de competitori din întreaga țară. Probele la Raliul Iașului Pro-X 2021 se vor desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică, respectiv 4 și 5 septembrie 2021.
Față de anii anteriori, traseul pe care se vor desfășura probele competiției va suferi ușoare modificări. Toate acestea au fost anunțate de organizatorii Raliului Iașului 2021. În cursul lui 2020, Raliul Iașului s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei.

Superspeciala Raliul Iașului Pro-X 2021 se va desfășura la Râpa Galbenă

Raliul Iașului începe vineri, 3 septembrie 2021, cu prezentarea oficială a echipajelor. Toate echipajele vor staționa în parcarea de la Palatul Culturii. Sâmbătă, 4 septembrie 2021, sunt programate câte două treceri pe probele Sinești, Hadâmbu și Păun. De la ora 19:00 începe spectacolul în centrul Iașului, la Superspeciala Pro-X Rally Show. În acest caz, vor fi instituite restricții de circulație pe parcursul zilei. Cum proba va cuprinde și pasajul „Mihai Eminescu”, de pe bulevardul Independenței, se vor institui restricții de trafic. Duminică vor fi stabiliți câștigătorii, după cele două treceri pe la Dobrovăț, festivitatea de premiere fiind programată în jurul orei 16:00.
Raliul Iașului Pro-X 2021, etapa a VIII-a din Campionatul Național de Raliuri Betano, este organizat de XS Motorsport, în colaborare cu Primăria, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Ce spune primarul Iașului despre competiția sportivă?

Primarul Mihai Chirica a oferit unele detalii despre implicarea municipalității în organizarea evenimentului de la finalul săptămânii.

„Este ultimul cadou pe care Iașul îl face copiilor, care încep școala, dar și studenților care vor fi antrenați în procesul de educație. Am reușit ca, de fiecare dată, să punctăm acest eveniment cu succes, și asta din două motive: suntem un oraș mare, în care orice sport practicat este vizibil, dar și pentru că noi nu am tratat superficial acest eveniment. L-am pus pe primul loc în topul celor mai bine organizate evenimente de raliu din România”, a menționat primarul Mihai Chirica.

La ediția anterioară, pilotul Simone Tempestini și-a distrus mașina în una dintre probele competiției.

Datele tehnice de la Raliul Iașului 2021

Dan Codreanu, managerul competiției Raliul Iașului Pro-X 2021, a prezentat datele tehnice ce stau la baza desfășurării evenimentului din Iași și din localitățile limitrofe.

„Suntem mândri că este a VIII-a ediție pe care o organizăm și nici în acest an nu ne vom lăsa mai prejos, iar revenirea superspecialei la Râpa Galbenă este un mare atu. Față de anul trecut au apărut unele modificări. Anul acesta nu se vor mai desfășura probe și vinerea, ci am trecut în modelul campionatului european, respectiv sâmbătă și duminică”, a precizat Dan Codreanu, managerul competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *