Prima pagină » Actualitate » Restricții dure impuse în Sinaia, de miercuri

Restricții dure impuse în Sinaia, de miercuri

17 nov. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Restricții dure impuse în Sinaia, începând de miercuri, 18 noiembrie. În Sinaia, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 5,60 la mie, iar Azuga, indicele este de 3,40 cazuri la mia de locuitori.

Sinaia se numără printre localitățile din Prahova unde s-au înregistrat foarte târziu cazuri de coronavirus. Asta după ce, luni bune de la începutul pandemiei, orașul nu a raportat niciun caz pozitiv.

Într-un comunicat transmis de Prefectura Prahova se precizează că purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, începând de miercuri, pentru următoarele 14 zile.

Restricții dure impuse în Sinaia

Măsurile impuse de Prefectura Prahova presupun:

– organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este este interzisă;

– organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;

– organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (livrare la domiciliu, takeaway);

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

– măsurile prevăzute la  4și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Terasele care nu întrunesc caracteristicile enumerate (nu au acoperiș/plafon/tavan și care nu sunt delimitate de cel puțin doi pereți exteriori) rămân deschise în condițiile legii

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a cerut o serie de măsuri pentru alte 25 de localități în care incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mie.

Municipiul Alba-Iulia intră în carantină!

Municipiul Alba-Iulia şi alte patru orașe din județ și o comună intră în carantină totală. Decizia carantinării a fost luată după ce indicele de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori. Începând de la miezul nopţii, autorităţile vor institui filtre la intrările din localităţi, iar oamenii vor ieşi din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere.

În Alba-Iulia, rata de incidenţă a sărit de 10 cazuri de COVID la mia de locuitori. Din acest motiv, municipiul intră în carantină în această noapte iar lockdown-ul aduce o serie de restricţii pentru locuitori.

Aşadar, oamenii vor putea ieşi din case doar cu declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, persoanele trecute de 65 de ani vor putea merge la cumpărături doar în intervalul 10 şi 13, iar toate magazinele se vor închide la ora 20:00.

Oamenii critică autorităţile locale pentru modul în care au gestionat pandemia, şi spun că măsura carantinării trebuia luată mai devreme, înainte ca numărul de noi infectări să explodeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *