Prima pagină » Local » Restricții de circulație în perioada Sărbătorilor Iașului 2024! Municipalitatea a anunțat lista străzilor care vor fi închise

Restricții de circulație în perioada Sărbătorilor Iașului 2024! Municipalitatea a anunțat lista străzilor care vor fi închise

09 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Au fost anunțate restricții de circulație în perioada Sărbătorilor Iașului 2024. Primăria a transmis lista cu străzile care vor fi închise

Primăria Municipiului Iași organizează numeroase manifestații în cadrul celei de-a XXXIII-a ediții a Sărbătorilor Iașului, iar pentru desfășurarea acestora în condiții de siguranță, mai multe străzi din oraș vor avea acces restricționat pentru circulația autovehiculelor.

Restricții de circulație în perioada Sărbătorilor Iașului 2024! Mai multe străzi din Iași vor fi închise

În perioada cuprinsă între 8 octombrie 2024, ora 00:00, și 15 octombrie 2024, ora 24:00, se închide, în funcție de necesități, circulația rutieră pe următoarele artere: str. Col. Langa, str. G. M. Cantacuzino, str. Iordachi Lozonschi – str. Cloșca, str. Sf. Petru Movilă, str. Uzinei, str. Morilor, str. Alexandru Ipsilanti, str. Sf. Andrei, trecătoarea Iancu Bacalu, str. Iancu Bacalu – Traseul pelerinilor.

În aceeași perioadă, începând cu ora 06:00, se închide sau se restricționează traficul rutier, în funcție de necesități, pe următoarele artere, pentru parcarea autocarelor și microbuzelor cu pelerini: bulevardul Regele Ferdinand I al României, tronsonul cuprins între Podu Roș și intersecția cu Podul de Piatră și bulevardul Regele Mihai I al României, tronsonul cuprins între șos. Națională (spălătoria K9) și Podu Roș (sediul PNL).

Pe data de 11 octombrie 2024, în intervalul orar 18:00 – 21:00, se închide/restricționează traficul rutier pe traseul: strada I. C. Brătianu – strada Cuza Vodă – strada Armeană – strada C. Negri – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În data de 14 octombrie 2024, în intervalul orar 07:00 – 14:00, se închide/restricționează traficul rutier, în funcție de necesități, pe următoarele artere: strada I. C. Brătianu (între bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Cuza Vodă), strada Agatha Bârsescu (între strada I. C. Brătianu și strada Mănăstirea Dancu), bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Mai multe străzi din Iași vor fi folosite pentru parcarea autocarelor

Locuri de parcare pentru pelerini vor fi organizate pe bulevardul Regele Mihai I al României, tronsonul cuprins între șos. Națională (spălătoria K9) și Podul Roș (sediul PNL); bulevardul Regele Ferdinand I al României, tronsonul cuprins între Podu Roș și Podul de Piatră. Dar va putea fi folosită și parcarea de la Teatrul Național și cea de pe strada Agatha Bârsescu.

„Poliția Rutieră, Jandarmeria și Poliţia Locală vor lua deciziile privind restricționarea/închiderea circulației rutiere în diferite zone, în funcție de necesități, pentru buna desfășurare a evenimentelor incluse în Sărbătorile Iașului”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Pentru organizarea Sărbătorilor Iașului, primăria cheltuie 750.000 de lei

Pentru Sărbătoarea Vinului, Administrația publică locală a alocat un buget de 10.000 de lei. Suma de 30.000 de lei a fost distribuită pentru organizarea spectacolelor de muzică populară din cartierele din Iași.

În ceea ce privește ceaiul pelerinilor, acesta se va organiza cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Seara Valorilor, eveniment pentru premierea academicienilor, medicilor, profesorilor, dar și sportivilor, va beneficia de un buget de la primărie, în valoare de 50.000 de lei. Concertul din fața Palatului Culturii din Iași are un buget de 500.000 de lei. În această sumă este inclus și un spectacol cu drone.

Menționăm că în perioada 1 – 30 octombrie, va fi deschisă Galeria de Artă Europeană la Palatul Culturii. Primăria Municipiului Iași va organiza, pe 23 octombrie, la Palatul Culturii, Conferința „Securitatea Națională – Instituții, Valori și Politici de Apărare”, pentru care se va aloca un buget de 30.000 de lei.

Au fost anunțate restricții de circulație în perioada Sărbătorilor Iașului 2024. Primăria a transmis lista cu străzile care vor fi închise pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`