În urmă cu o săptămână, comisarii ANPC au răscolit afacerile din centrul comercial Egros din Iași. Restaurantul „Mister Chef” a fost închis după ce a fost descoperită o cantitate importantă de carne expirată. La începutul săptămânii, activitatea a fost reluată după remedierea deficienților
Un control efectuat de comisari de la Protecția Consumatorilor s-a lăsat cu mai multe afaceri închise în complexul Egros, din Iași, de pe Calea Chișinăului. Acțiunea de pe data de 12.05.2022 a fost organizată în prezența lui Horia Alexandrescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), dar și Paul Anghel, director general ANPC. În cursul dimineții din ziua respectivă au fost controlate produsele comercializate în zona de food-court a complexului comercial. Nereguli au fost identificate la restaurantul „Mister Chef”.
Comisarii au retras numai puțin de 200 kilograme de carne expirată. Gabriela Lăcrămioara Negura, patroana localului, a explicat că intervenția comisarilor a fost destul de brutală și că produsele nu erau expirate. Era vorba de carne refrigerată ce ulterior a fost congelată. Chiar și așa, comisarii au aplicat o amendă de 15.000 de lei și au dispus suspendarea activității. ANPC a mai avut acțiuni de control în toată țara și în luna februarie 2022.
Restaurantul „Mister Chef” de la Egros a fost deschis după remedierea deficienților
După câteva zile de la control, restaurantul a fost redeschis la începutul acestei săptămâni după ce patroana a rezolvat problemele identificate în urma acțiunii. La un moment dat, s-a arătat că preparatele expuse în galantare erau ținute la +40 de grade Celsius în loc de +60 de grade. În timpul controlului, patroana restaurantului a declarat că era dispusă să închidă firma dacă se dovedea prin analize că sunt probleme cu preparatele vândute consumatorilor. Contactați de reporterii BZI pentru a oferi detalii despre redeschiderea localului, reprezentanții restaurantului au apelat la injurii ce nu pot fi reproduse. În edițiile trecute a fost prezentat și cazul restaurantului „Ospățul Zeilor”. Un client a acuzat că a făcut toxiinfecție alimentară după ce a consumat din preparatele localului.
Au fost efectuate controale și la standurile de la Egros
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au controlat și comercianții de haine, pantofi, jucării sau alte articole. S-au observat etichetări necorespunzătoare, dar și copieri de marcă. Zeci de agenți economici au aflat de control și au tras obloanele de la standuri sperând că cei de la ANPC vor pleca. Însă, s-a dispus sigilarea standurilor, urmând ca proprietarii micilor afaceri să pună la dispoziție documentele justificative ale mărfurilor în termen de 45 de zile. Președintele ANPC a atras atenția că ruperea sigiliilor reprezintă infracțiune. În perioada următoare va fi raportat și cuantumul amenzilor aplicate.
La Egros au fost amenajate nu mai puțin de 1.000 de standuri. Restaurantul „Mister Chef” de la Egros a fost redeschis, dar nu înseamnă că nu vor mai fi efectuate controale.
O curva tupeista….
asta crede ca face mancare pt tacsu acasa … Cum ma, cum ma sa bagi carnea refrigerata cu valabilitate 5 zile in congelator si sa o dai la oameni peste 2 luni cu mentiunea ca asa facem si acasa ? la tine acasa ai dreptul sa mananci si pamant daca stai si te gandesti.
Normal ar merita dosar penal, nu numai inchiderea afacerii, ca nu face mancare pentru ma-sa, face mancare pentru clienti iar clientii platesc pentru mancare in termen, nu pentru mancare expirata.
O sa se ajunga de o sa ne puna astia carne de sobolan in mancare.
Duduie ia-ti o sapa si dute la prasit !!!