Prima pagină » Titlurile zilei » Restaurantul ”Dionisos” s-a închis după 10 ani! Patronul de la ”Ospățul zeilor” a preluat spațiul și plătește lunar o mică avere: ”La noi nu vin băieții cu BMW și Mercedes” – FOTO

Restaurantul ”Dionisos” s-a închis după 10 ani! Patronul de la ”Ospățul zeilor” a preluat spațiul și plătește lunar o mică avere: ”La noi nu vin băieții cu BMW și Mercedes” – FOTO

28 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Restaurantul grecesc ”Dionisos” s-a închis, iar, în spațiul de pe strada Smârdan, din Iași, va fi ”Ospățul Zeilor”. Patronul Constantin Gugeanu plătește o chirie de 4.700 de euro lunar, iar în noul restaurant vor munci bucătari nepalezi

S-a închis unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Iași! ”Dionisos”, local cu specific grecesc, a funcționat sub acest brand aproape 10 ani, însă, din cauza chiriei mărite, a situației pandemice și a neînțelegerilor dintre asociați, restaurantul a fost închis. Noul chiriaș al spațiului de pe strada Smârdan, nr. 1 este ”Ospățul Zeilor”. Patronul spune că voia să mai deschidă un restaurant și a găsit această oportunitate în spațiul de 300 de metri pătrați din zona Bucșinescu.

”Noi am închiriat spațiul. Ne-am mutat aici pentru că, la Carrefour Era, unde suntem acum, vor face până în 2023 un mall și, acolo, vor fi vreo 20 de operatori, concurenții noștri. Avem cheltuieli mai mari acolo și am vrut să le reduc, de aceea ne mutăm aici. O să fie cu meniul zilei, cum avem noi în restaurant. Cei care vin la noi sunt din pătura de jos, nu băieții cu BMW și Mercedes (n.r. – râde). Aici, la fostul „Dionisos”, am înțeles că s-au certat băieții, aveau 37 de angajați, cheltuieli mari, de un miliard și jumătate pe lună. I-a prins și pandemia și au renunțat!”, susține Constantin Gugeanu, patronul Restaurantului ”Ospățul Zeilor”.

Chiria în spațiul în care funcționa Restaurantul ”Dionisos” este de 4.700 de euro/lună

În urmă cu 4 ani, chiria era de 2.800 de euro. Proprietarul a urcat prețul până la 3.800 de euro, apoi a ajuns la 4.700 de euro lunar. Constantin Gugeanu susține că așteaptă să vină bucătarii nepalezi pentru a deschide restaurantul. Acesta adaugă că a investit 100.000 de euro până acum.

”De luna viitoare sperăm să începem treaba. Am dus ultimele echipamente zilele acestea și mai aștept să vină băieții din Nepal, 5 bucătari. Am vorbit la Consulat, s-a aprobat și ar trebui ca, într-o lună și jumătate, să fie aici. O să-i cazez la unul dintre apartamentele mele. Fac mâncare chinezească, nepaleză, thailandeză. Noul spațiu e un experiment de 100.000 de euro pentru mine. E greu peste tot și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mai am de plătit o rată. M-aș pensiona, dar nu mă lasă nevasta, că s-a obișnuit cu bani mulți (n.r. – râde)! Mai trebuie să angajez oameni în afară de nepalezi, dar sunt greu de găsit. Trebuie plătiți, nu le mai dai 15 milioane de lei (n.r. – 1.500 de lei). O să vedem…”, mai spune Constantin Gugeanu, patronul Restaurantului ”Ospățul Zeilor”.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare un articol legat de faptul că o familie din Pașcani a venit la Iași și s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a consumat mai multe preparate la Restaurantul „Ospățul Zeilor”.

Restaurantul ”Dionisos” a avut mai mulți proprietari de-a lungul celor 10 ani de funcționare

Restaurantul „Dionisos” și-a schimbat des proprietarii în ultimii ani. După ce, în anul 2019, mai mulți afaceriști au renunțat la Restaurantul „Dionisos King”, din zona Bucșinescu, în final a ajuns în portofoliul Simonei Adonicioaie, membră PSD Iași. Adonicioaie l-a nășit pe afaceristul Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii Clubului „Fratelli”.

Unul dintre foștii proprietari ai Restaurantului „Dionisos”, care a preluat afacerea în perioada 2016-2018, susține că petrecerile grecești au avut succes, dar, după ce a fost vândut, a venit pandemia de Covid-19, care a afectat domeniul HoReCa, a grăbit închiderea afacerii.

Simona Adonicioaiei: ”Toate problemele au început din cauza pandemiei”

Pe de altă parte, și Simona Adonicioaiei, ultimul proprietar al „Dionisos”, susține că, dacă primea banii promiși de stat în Măsura 2, ar fi reușit să țină afacerea deschisă.

”Am așteptat 2 ani banii pe Măsura 2, dar nu i-am primit! Până în decembrie anul trecut am ținut deschis. Dacă am fi fost ajutați, așa cum s-a promis, ar fi fost deschis și azi restaurantul! Nu puteai să susții o afacere, dacă nu aveai încasări. Cât poți veni cu bani de acasă?! Eu nu m-am certat cu proprietarul spațiului în care era Restaurantul „Dionisos”, sunt o persoană pașnică. Toate problemele au început din cauza pandemiei”, susține Simona Adonicioaie, fosta proprietară a Restaurantului „Dionisos”.

Simona Adonicioaie a fost consilier județean din partea PSD. După retragerea din politică a lucrat timp de șase ani ca manager resurse umane la societatea Euro Smart Concept SRL. În trecut ocupa poziția de ofițer protecție date la Euro Smart DPO SRL, societate ce are ca domeniu de activitate „consultanță pentru afaceri și management”.

Societatea este administrată de către George Bogdan Adonicioaie, fostul cumnat al Simonei. De asemenea, Simona Adonicioaei, ultimul proprietar al restaurantului grecesc ”Dionisos”, a fost director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`