Prima pagină » Titlurile zilei » Restaurantul ”Dionisos” s-a închis după 10 ani! Patronul de la ”Ospățul zeilor” a preluat spațiul și plătește lunar o mică avere: ”La noi nu vin băieții cu BMW și Mercedes” – FOTO

Restaurantul ”Dionisos” s-a închis după 10 ani! Patronul de la ”Ospățul zeilor” a preluat spațiul și plătește lunar o mică avere: ”La noi nu vin băieții cu BMW și Mercedes” – FOTO

28 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Restaurantul grecesc ”Dionisos” s-a închis, iar, în spațiul de pe strada Smârdan, din Iași, va fi ”Ospățul Zeilor”. Patronul Constantin Gugeanu plătește o chirie de 4.700 de euro lunar, iar în noul restaurant vor munci bucătari nepalezi

S-a închis unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Iași! ”Dionisos”, local cu specific grecesc, a funcționat sub acest brand aproape 10 ani, însă, din cauza chiriei mărite, a situației pandemice și a neînțelegerilor dintre asociați, restaurantul a fost închis. Noul chiriaș al spațiului de pe strada Smârdan, nr. 1 este ”Ospățul Zeilor”. Patronul spune că voia să mai deschidă un restaurant și a găsit această oportunitate în spațiul de 300 de metri pătrați din zona Bucșinescu.

”Noi am închiriat spațiul. Ne-am mutat aici pentru că, la Carrefour Era, unde suntem acum, vor face până în 2023 un mall și, acolo, vor fi vreo 20 de operatori, concurenții noștri. Avem cheltuieli mai mari acolo și am vrut să le reduc, de aceea ne mutăm aici. O să fie cu meniul zilei, cum avem noi în restaurant. Cei care vin la noi sunt din pătura de jos, nu băieții cu BMW și Mercedes (n.r. – râde). Aici, la fostul „Dionisos”, am înțeles că s-au certat băieții, aveau 37 de angajați, cheltuieli mari, de un miliard și jumătate pe lună. I-a prins și pandemia și au renunțat!”, susține Constantin Gugeanu, patronul Restaurantului ”Ospățul Zeilor”.

Chiria în spațiul în care funcționa Restaurantul ”Dionisos” este de 4.700 de euro/lună

În urmă cu 4 ani, chiria era de 2.800 de euro. Proprietarul a urcat prețul până la 3.800 de euro, apoi a ajuns la 4.700 de euro lunar. Constantin Gugeanu susține că așteaptă să vină bucătarii nepalezi pentru a deschide restaurantul. Acesta adaugă că a investit 100.000 de euro până acum.

”De luna viitoare sperăm să începem treaba. Am dus ultimele echipamente zilele acestea și mai aștept să vină băieții din Nepal, 5 bucătari. Am vorbit la Consulat, s-a aprobat și ar trebui ca, într-o lună și jumătate, să fie aici. O să-i cazez la unul dintre apartamentele mele. Fac mâncare chinezească, nepaleză, thailandeză. Noul spațiu e un experiment de 100.000 de euro pentru mine. E greu peste tot și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mai am de plătit o rată. M-aș pensiona, dar nu mă lasă nevasta, că s-a obișnuit cu bani mulți (n.r. – râde)! Mai trebuie să angajez oameni în afară de nepalezi, dar sunt greu de găsit. Trebuie plătiți, nu le mai dai 15 milioane de lei (n.r. – 1.500 de lei). O să vedem…”, mai spune Constantin Gugeanu, patronul Restaurantului ”Ospățul Zeilor”.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare un articol legat de faptul că o familie din Pașcani a venit la Iași și s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a consumat mai multe preparate la Restaurantul „Ospățul Zeilor”.

Restaurantul ”Dionisos” a avut mai mulți proprietari de-a lungul celor 10 ani de funcționare

Restaurantul „Dionisos” și-a schimbat des proprietarii în ultimii ani. După ce, în anul 2019, mai mulți afaceriști au renunțat la Restaurantul „Dionisos King”, din zona Bucșinescu, în final a ajuns în portofoliul Simonei Adonicioaie, membră PSD Iași. Adonicioaie l-a nășit pe afaceristul Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii Clubului „Fratelli”.

Unul dintre foștii proprietari ai Restaurantului „Dionisos”, care a preluat afacerea în perioada 2016-2018, susține că petrecerile grecești au avut succes, dar, după ce a fost vândut, a venit pandemia de Covid-19, care a afectat domeniul HoReCa, a grăbit închiderea afacerii.

Simona Adonicioaiei: ”Toate problemele au început din cauza pandemiei”

Pe de altă parte, și Simona Adonicioaiei, ultimul proprietar al „Dionisos”, susține că, dacă primea banii promiși de stat în Măsura 2, ar fi reușit să țină afacerea deschisă.

”Am așteptat 2 ani banii pe Măsura 2, dar nu i-am primit! Până în decembrie anul trecut am ținut deschis. Dacă am fi fost ajutați, așa cum s-a promis, ar fi fost deschis și azi restaurantul! Nu puteai să susții o afacere, dacă nu aveai încasări. Cât poți veni cu bani de acasă?! Eu nu m-am certat cu proprietarul spațiului în care era Restaurantul „Dionisos”, sunt o persoană pașnică. Toate problemele au început din cauza pandemiei”, susține Simona Adonicioaie, fosta proprietară a Restaurantului „Dionisos”.

Simona Adonicioaie a fost consilier județean din partea PSD. După retragerea din politică a lucrat timp de șase ani ca manager resurse umane la societatea Euro Smart Concept SRL. În trecut ocupa poziția de ofițer protecție date la Euro Smart DPO SRL, societate ce are ca domeniu de activitate „consultanță pentru afaceri și management”.

Societatea este administrată de către George Bogdan Adonicioaie, fostul cumnat al Simonei. De asemenea, Simona Adonicioaei, ultimul proprietar al restaurantului grecesc ”Dionisos”, a fost director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași.

Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
redactia.ro
Răsturnare de situație. Cine va fi până la urmă premierul României. Nicușor Dan va face anunțul azi
Bugetul.ro
Prigoana ANAF bagă spaima în proprietarii de mașini din România. Controalele autorității s-au întețit, iar inspectorii sunt neiertători cu cei care încalcă legea
a1.ro
Neurochirurgul Leon Dănăilă, prima declarație după ce s-a scris că a murit. Cum a apărut știrea falsă despre decesul său
Playtech.ro
Metoda japoneză care răcește mașina în mai puțin de un minut. Trucul perfect ca să scapi de căldura sufocantă din mașină
observatornews.ro
Domeniul care a luat amploare în România. Se câştigă 3.000-4.000 de euro
Playsport.ro
Un bărbat s-a îndrăgostit de ChatGPT și i-a cerut să se căsătorească cu el. Iubita reală încă încearcă să...
Evz.ro
Greșeală fatală în mașină. Tetiera e marea problemă
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ce sunt fluturii Buha gamma și de ce au apărut în număr mare în București. Pot distruge grădinile și culturile. Cum scapi de ei
Dailybusiness.ro
Pescobar umblă cu caracatița vopsită prin Londra. Britanicii s-au arătat dezgustați de preparatele afaceristului: „Prima mușcătură a fost îngrozitoare. Are un gust oribil”
RomaniaTV
Zile libere de care nu ştiai: Cum poţi să iei bani fără să mergi la job două zile. Alte concedii pe care poţi să le ceri oricând
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Adio garanţia de 50 de bani la punctele de reciclare. Românii, campioni în campania SGR
redactia.ro
Scandal între Nicușor Dan și Ilie Bolojan. De ce nu se înțeleg cei doi și soluția extremă la care se gândește președintele României
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`