Restaurantele și cluburile se vor închide mai devreme! Noua lege va fi aplicată în mai multe orașe din Spania. Măsurile anunțate au stârnit controverse printre turiști, dar spaniolii se declară mulțumiți de legile anunțate. Iată ce stă în spatele deciziei autorităților.
Restaurantele și cluburile se vor închide mai devreme!
Autoritățile din Spania au luat măsuri stricte pentru a combate turismul excesiv și au decis să limiteze programul de funcționare al barurilor, restaurantelor și cluburilor de noapte din centrul vechi al orașului Alicante, ca măsură la plângerile tot mai numeroase ale spaniolilor. Cluburile de noapte vor trebui să își oprească activitatea cel târziu la ora 3:00, iar restaurantele cu terase vor trebui să elibereze spațiile exterioare cu cel puțin 30 de minute înainte de închidere. Aceleași reguli vor fi aplicate și magazinelor deschise 24 de ore, care vor trebui să își închidă activitatea între orele 12:30 și 7:00 dimineața. Pentru a se asigura că aceste măsuri sunt respectate, Poliția Locală din Alicante va desfășura operațiuni speciale de supraveghere a orelor de închidere și a respectării normelor impuse teraselor.
Alicante nu este singurul oraș spaniol în care au intrat în vigoare măsuri împotriva efectelor negative ale turismului excesiv. Recent, Malaga a interzis închirierea locuințelor pentru vacanțe pe termen scurt, o măsură luată pentru a combate creșterea prețurilor la locuințe pentru spanioli. În Madrid, apartamentele turistice au fost interzise în centrul istoric, iar Sevilla a impus o limită de maximum 10% din locuințele rezidențiale care pot fi închiriate turiștilor. Aceste măsuri vin pe fondul protestelor tot mai frecvente împotriva turismului masiv.
Spania, țara care refuză să mai primească turiști
Spania a înregistrat un număr record de 85,1 milioane de vizitatori străini, consolidându-și poziția ca a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța. Regiunea cea mai vizitată a fost Catalonia, cu 18 milioane de vizitatori, urmată de Insulele Baleare și Insulele Canare.
Cu toate acestea, spaniolii cer autorităților politici mai riguroase pentru a proteja interesele locuitorilor și mediul înconjurător în fața creșterii rapide a turismului global. Protestatarii au stropit turiștii din zonele turistice cu pistoale cu apă și au scandat lozinci împotriva invaziei turistice, cerând o schimbare radicală în gestionarea fenomenului turistic. Principalul punct de critică a fost efectul devastator al turismului asupra prețurilor locuințelor, care au crescut cu 68% în ultimul deceniu conform datelor Primăriei Barcelona. De asemenea, s-au subliniat consecințele negative asupra afacerilor locale, mediului înconjurător și condițiilor de muncă ale locuitorilor.
pe cand si la noi?