Prima pagină » Titlurile zilei » Restaurant din centrul Iașului, închis de două ori de Poliția Locală. Patronul sfidează autoritățile și ține terasa deschisă. Sami Hamad Salam: „Eu sunt controlat pentru că nu am relații sus-puse și sunt străin, iar vecinii sunt rasiști”

Restaurant din centrul Iașului, închis de două ori de Poliția Locală. Patronul sfidează autoritățile și ține terasa deschisă. Sami Hamad Salam: „Eu sunt controlat pentru că nu am relații sus-puse și sunt străin, iar vecinii sunt rasiști”

01 sept. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Poliția Locală Iași a închis restaurantul „Boho” de două ori, după ce vecinii nemulțumiți au depus mai multe reclamații, însă patronul restaurantului îl ține deschis în continuare. Sami Hamad Salam susține că are autorizație și pentru că nu are relații sus-puse, iar vecinii sunt rasiști, toate instituțiile l-au controlat

Poliția Locală, din Iași, a închis de două ori restaurantul „Boho”, din centrul Iașului. Polițiștii locali au fost prima dată la sediul restaurantului „Boho” pentru a verifica reclamațiile vecinilor nemulțumiți, pe data de 28 august 2021, și au constatat că acestea se confirmă. Pentru neregulile găsite au fost aplicate două amenzi și activitatea a fost suspendată.

„Au făcut gălăgie și nu au autorizație, de niciun fel, nici măcar de funcționare. Prima amendă, în valoare de 200 de lei, a fost dată pe 15 august 2021. La data de 28 august 2021 am mai aplicat o amendă în valoare de 400 de lei, conform legislației. Pe lângă sancțiune, în mod operativ, este suspendată acțiunea până la autorizare. Am sesizat și Poliția Municipală pentru că în cazul în care firma nu are autorizații, face evaziune fiscală. Administratorul restaurantului a fost notificat în prealabil, înainte de a aplica sancțiunile. De pe data de 28 august a fost încheiat proces-verbal prin care activitatea s-a închis”, susține Liviu Zanfirescu, director general al Poliției Locale Iași, care a sesizat și Poliția Municipală cu privire la faptul că firma face evaziune fiscală.

La restaurantul „Boho”, clienții sunt serviți în continuare, chiar dacă firma nu are autorizații de la instituțiile abilitate

Reporterii „BZI” s-au deplasat luni, 30 august 2021, la locația de pe strada Vulpe, nr. 9, pentru a vedea dacă restaurantul a fost închis, însă, surpriză! Acesta funcționa în continuare, iar la terasă erau clienți! Reporterii au discutat cu managerul restaurantului care susține că este hărțuit de autorități pentru că nu are relații sus-puse și vecinii sunt rasiști.

„Eu am autorizație de funcționare. Am angajați pe care trebuie să-i plătesc. Vă spun că jumătate din restaurantele din Iași funcționează fără autorizație. Eu sunt controlat pentru că nu am relații sus-puse și sunt străin, iar vecinii sunt rasiști. Am angajați de plătit, care trebuie să plătească rate, să-și întrețină familiile. Dacă închid restaurantul, pleacă toți acasă și nu mai au cu ce trăi. Nu înțeleg de ce trebuie să scrieți despre mine”, susține Sami Hamad Salam, administratorul SC Boho House SRL, din Iași.

În timp ce reporterii „BZI” vorbeau cu administratorul firmei, a venit un echipaj al Poliției Locale, care a verificat din nou documentele firmei și a dispus închiderea activității.

„Noi aplicăm sancțiuni și sesizăm Poliția Municipală cu privire la aceste situații. Firma nu are autorizație de niciun fel. E un act de comerț fără autorizație. Pune în pericol cetățenii, ca administrator al unei astfel de activități, pentru că vinzi fără autorizare”, susține Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Vecinii care locuiesc în apropiere de restaurantul „Boho” au depus mai multe reclamații

Scandalul din această zonă a început în urmă cu câteva luni, când vecinii nemulțumiți care locuiesc în apropiere de restaurantul „Boho” au depus reclamații la Poliția Locală, Primărie și Poliția Municipală. Începând cu luna iunie 2021, Poliția Locală a demarat controalele pe strada Vulpe, nr. 9. Potrivit răspunsului primit de vecini cu privire la restaurantul care tulbură liniștea publică, când a fost depusă prima sesizare, „proprietarul restaurantului a fost atenționat ca pe viitor să respecte normele de conviețuire socială”. Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât polițiștii locali au verificat din nou restaurantul „Boho”, de pe strada Vulpe, în urma reclamațiilor primite, și au constatat că acestea sunt întemeiate, iar activitățile desfășurate sunt ilegale.

Poliția Locală a demarat verificările la restaurantul din centrul Iașului în urmă cu câteva luni

Răspunsul Poliției Locale arată că firma nu avea autorizație de funcționare.

„În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Control Urbanism, conform prevederilor Legii 50/1991, privind autorizarea și executarea lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-a constatat faptul că la imobilul de pe strada Vulpe, nr. 9 au fost executate lucrări de construire fără ca beneficiarul imobilului să dețină autorizație de construire emisă de Primăria Municipiului Iași”, se arată în răspunsul primit de vecini de la Poliția Locală Iași.

Pentru că terasa are peste 100 de locuri, are nevoie de aviz de la Garda de Mediu Iași, iar alte instituții care trebuie să elibereze autorizații de funcționare sunt Direcția de Sănătate Publică. Reporterii „BZI” au mai prezentat un alt scandal izbucnit între locuitorii din Miroslava și Elena Pădurariu, concurentă la MasterChef, patroana restaurantului „Zaria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *