Prima pagină » Actualitate » Respectul suprem! Stadionul Boca Juniors şi-a stins toate luminile mai puţin una. Imagini incredibile cu omagiul adus lui Maradona

Respectul suprem! Stadionul Boca Juniors şi-a stins toate luminile mai puţin una. Imagini incredibile cu omagiul adus lui Maradona

27 nov. 2020, 08:12,
George Cristian, în Actualitate

Maradona este idolatrat în patria sa, Argentina și la fostul club Boca Juniors. A rămas un fan pe tot parcursul vieții al giganților din Buenos Aires și a avut chiarși o lojă personală la stadion.

Oficialii clubului au decis să îi aducă un omagiu lui Maradona stingând toate luminile de pe stadion mai puţin lumina lojei în care stătea Diego Armando Maradona.

Boca Juniors a stins miercuri seara toate luminile de pe stadion

Boca Juniors a stins miercuri seara toate luminile de pe stadionul La Bombonera, dar a lăsat boxa personală a lui Diego Maradona aprinsă în tribut celui mai mare jucător al lor. Lumea fotbalului este în doliu după moartea lui Diego Maradona, din cauza unui infarct la vârsta de 60 de ani. Și clubul care l-a susţinut pe Diego Armando Maradon pe vremea când deabia se apucase de fotbal şi clubul la care mai târziu și-a încheiat cariera – la Buenos Aires – a adus un omagiu în felul lor unic, pe măsură ce fanii s-au adunat în afara terenului pentru a-și aminti de eroul lor.

Maradona a rămas un susținător al lui Boca pe tot parcursul vieții și a fost adesea o figură nebună în timp ce urmărea jocurile din loja sa de la jumătatea liniei de la sol. Maradona s-a bucurat de două perioade în care a jucat la clubul său de copilărie, din 1981 până în 1982 și din nou între 1995 și 1997. El a câștigat doar un singur trofeu în timpul petrecut acolo – Primera Divizie argentiniană în 1981.

În prima să participare, a marcat de 28 de ori în 40 de apariții, câștigândun transfer în Europa și Barcelona, ​​unde cariera sa a fost catapultată în centrul atenției. Boca i-a adus imediat tribut lui Maradona miercuri seară, când presa a făcut public informaţii despre moartea sa, postând pe Twitter o imagine a fostului mare în faimoasa bandă albastră și galbenă, cu cuvintele: „Mulțumiri eterne. Eternul Diego.

Miercuri seara, confruntarea din Copa Libertadores cu echipa braziliană Internacional a fost anulată la doar câteva ore după moartea lui Maradona, după ce clubul argentinian a cerut permisiunea să fie amânată. Fanii Boca au acaparat străzile din Buenos Aires și s-au adunat în fața celebrului stadion Bombonera pentru a-și aminti idolul lor.

Sicriul cu trupul lui Diego Armando Maradona a fost depus la Palatul prezidențial

Corpul lui Maradona a ajuns la palatul prezidențial din Argentina, în timp ce o țară îndurerată se pregătește să-i aducă ultimul omagiu defectului geniu al fotbalului care a murit miercuri la vârsta de 60 de ani. În timp ce o mulțime de fani s-au adunat afară, sicriul lui Maradona a fost ridicat dintr-o ambulanță și adus în palat unde va sta timp de trei zile de doliu național.

Un raport de autopsie difuzat către mass-media argentiniană a spus că a murit în somn după ce a suferit insuficiență cardiacă, la doar două săptămâni după ce a părăsit spitalul după operație pentru a-i scoate un cheag de sânge pe creier.

Medicii au detectat, de asemenea, cardiomiopatia dilatată, o afecțiune în care mușchiul inimii devine slăbit și mărit și nu poate pompa suficient sânge către restul corpului. Nepotul său Johnny Esposito a fost ultima persoană care l-a văzut în viață, potrivit raportului, înainte că medicii cu programare să-l vadă să meargă miercuri la moșia să și l-au găsit fără răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *