Prima pagină » International » Republicanii ridică acuzații de dublu standard la administrația președintelui. Kevin McCarthy l-a acuzat pe Biden de ipocrizie
Republicanii ridică acuzații de dublu standard la administrația președintelui. Kevin McCarthy l-a acuzat pe Biden de ipocrizie

Republicanii ridică acuzații de dublu standard la administrația președintelui. Kevin McCarthy l-a acuzat pe Biden de ipocrizie

12 ian. 2023, 20:00,
BZI.ro, în International

Dezvăluirea unui al doilea lot de documente clasificate este extrem de penibilă pentru președinte. Înrăutățește faptul că au fost găsițe în garajul lui cu mașina lui sport din anii 1960 – nu tocmai cea mai sigură dintre locații.

Dar lumina reflectoarelor cade acum pe procurorul general, care va susține o conferință de presă mai târziu. Va fi supus unei presiuni enorme pentru a oferi detalii despre ceea ce s-a găsit (cum a făcut cu Donald Trump) și pentru a numi un consilier special (din nou, așa cum a făcut cu Donald Trump).

Republicanii ridică deja acuzații de dublu standard la administrația Biden cu privire la această problemă. Răspunsul Departamentului de Justiție va fi crucial în lupta împotriva acestor acuzații.

McCarthy cere Congresului să-l investigheze pe Biden

Președintele Camerei Republicii, Kevin McCarthy, a cerut Congresului să-l investigheze pe Joe Biden în urma descoperirii a două loturi de documente clasificate – dintre care unul a fost găsit la casa președintelui Biden.

McCarthy l-a acuzat pe Biden de ipocrizie, subliniind ancheta de către Departamentul de Justiție a fostului președinte Donald Trump pentru că ar fi gestionat greșit dosare clasificate.

Președintele Camerei Republicii i-a acuzat, de asemenea, pe democrați că încearcă „să aibă standarde diferite pentru propriile convingeri”, invocând faptul că primul set de dosare a fost găsit în noiembrie – înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.

„Vă uitați la președintele Biden, el nu a fost președinte. El, în calitate de vicepreședinte, a ținut aceste [documente] în diferite locații chiar în aer liber. L-a criticat pe președintele Trump. A folosit Departamentul de Justiție pentru a-l ataca pe președintele Trump?” întrebă McCarthy.

Biden neagă că ar fi păstrat orice documente clasificate în aer liber, spunând că acestea au fost închise în garajul lui. De asemenea, președintele cooperează pe deplin cu Departamentul de Justiție, spune consilierul special al lui Biden, scrie BBC.

Un procuror special va ancheta cazul documentelor clasificate găsite în garajul lui Joe Biden

Secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat joi după-amiază că a numit un procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite în birouri ale preşedintelui Joseph Biden.

Robert Hur, fost procuror federal în statul Maryland, va revizui documentele clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Decizia lui Merrick Garland, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA, este similară cu cea luată în cazul fostului preşedinte Donald Trump. Un procuror special, Jack Smith, investighează cazul documentelor colectate de autorităţi din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, statul Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *