Prima pagină » Actualitate » Republica Moldova a început deja să vândă terenuri agricole către BlackRock

Republica Moldova a început deja să vândă terenuri agricole către BlackRock

25 oct. 2024, 10:19, 1 ,
în Actualitate

BlackRock a început negocierile cu oficialii din Republica Moldova care vrea să le vândă mai multe terenuri agricole. Tranzacția nu este una transparentă pentru că oficialii de la Chișinău nu au spus încă ce sume de bani vor primi de la corporație. Cu toate că summitul G7 este un summit la care sunt prezente cele mai puternice țări din punct de vedere economic la nivel mondial, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a fost și el invitat. Sunt numeroase suspiciuni și controverse legate de invitația unei persoane fizice. Larry Fink ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale. Adică, guvernele mondiale vor construi drumuri, poduri, etc., iar marile corporații vor încasa profiturile.

BlackRock este una dintre cele mai mari corporații din lume, cu active gestionate în valoare de peste 11 trilioane de dolari. De-a lungul anilor au fost numeroase personalități publice care au lansat acuzații dure la adresa corporației. De la faptul că BlackRock ar fi în spatele pandemiei de COVID-19 până la faptul că aceeași corporație a pus la plan tentativa de asasinat a lui Donald Trump.

Republica Moldova a început deja să vândă terenuri agricole către BlackRock

Cea mai mare companie de investiții din lume, americanul BlackRock, a început pregătirile pentru achiziționarea de terenuri în nordul Moldovei. Ministerul Agriculturii al țării a precizat că au reușit să se pună de acord cu vânzarea a 600 de hectare de teren (este mai mult decât teritoriul Chișinăului) în două raioane. Ministerul numește acordul favorabil. Suma, desigur, nu este dezvăluită, asta însemnând o lipsă totală de transparență. Oficialii de la Chișinău au dat asigurări că suma de bani că va completa bugetul țării și va putea acoperi cheltuielile curente.

Anterior, comisarul european pentru agricultură, Pole JanuszWojciechowski, a îndemnat autoritățile moldovenești să ridice interdicția de cumpărare a terenurilor de către companiile străine. Este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat imediat după referendumul privind integrarea europeană.

Există un mare scandal pe tema înstrăinării terenului agricol către străini. Ambasadorul UE în Republica Moldova a declarat la începutul lunii faptul că acest lucru este unul pozitiv. Totuși, Republica Moldova se îndreaptă, pe modelul României, către o înstrăinare majoritară a terenurilor agricole. Ce înseamnă asta? Este simplu, Republica Moldova își va pierde, încet și sigur, capacitatea de a produce mâncare pentru populație. O țară a cărei sursă de mâncare este controlată de străini devine o țară vulnerabilă aflată la cheremul corporațiilor.

BlackRock a investit puternic în economiile partenere BRICS

Interesant este faptul că, deși în mod oficial BlackRock susține că nu se amestecă în chestiunile interne ale țărilor, corporația a investit puternic în economiile BRICS. Un celebru analist geopolitic american a dezvăluit faptul că planul marilor corporații, a oamenilor care dețin banii lumii, este sacrificarea Europei și a SUA în favoarea economiilor din BRICS:

”Acum trebuie să menționez că acum circa 10 ani, BlackRock promova investițiile în economiile unor țări emergente din afara BRICS, cum ar fi Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite. Uitați-vă la acele țări acum! Muhamed bin-Salman nu a spus degeaba că Orientul Mijlociu va fi noua Europă. El s-a consultat cu Goldman Sachs, s-a consultat cu BlackRock, s-a consultat cu deținătorii și controlorii capitalului financiar global, așa că știe care sunt planurile și, prin urmare, își face și propriile planuri în funcție de asta! BlackRock controlează o filială a Aramco, așa că sunt foarte interconectate. Concluzia este că nimic din toate acestea nu sunt o întâmplare, sau o surpriză, sau că vor prinde Occidentul sau SUA cu garda jos. ” explica analistul geopolitic.

Așadar, Republica Moldova s-a decis să înceapă să vândă terenurile agricole către străini, și anume către BlackRock, ceea ce va duce la o instabilitate și la o slăbiciune a statului de peste Prut.

Comentarii
  • Pentru cine nu știe principalii proprietari al Black Rock in frunte cu Fink sunt evrei !, ei urmăresc geschefte să cumpere tot !, pentru cine nu știe Black Rock a cumpărat deja terenurile agricole ale Ukrainei și a plătit cuiva niște multe miliarde !
    Acum războiul este de fapt pentru apărarea unor investiții private și pentru resursele din zonă , bieții oameni de rînd mor pe capete pe front pentru niște afaceri dubioase de sute de miliarde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`