Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Reprezentanții Tribunalului de Arbitraj Sportiv încearcă să afle cine a primit cererea de contestație a echipei americane de la Jocurile Olimpice de la Paris
Reprezentanții Tribunalului de Arbitraj Sportiv încearcă să afle cine a primit cererea de contestație a echipei americane de la Jocurile Olimpice de la Paris

Reprezentanții Tribunalului de Arbitraj Sportiv încearcă să afle cine a primit cererea de contestație a echipei americane de la Jocurile Olimpice de la Paris

09 aug. 2024, 18:20,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Reprezentanții Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne le-au cerut celor de la Federația Internațională de Gimnastică (FIG) să le transmită cine e persoana care a primit cererea de contestație a echipei americane.

TAS trebuie să afle și ora exactă în care americanii au depus contestație. De fapt, aici e cheia întregului proces, potrivit golazo.ro.

Americanii aveau la dispoziție, potrivit regulamentului, doar un minut de la momentul încheierii probei să depună contestația.

Echipa României susține că americanii au depus contestația după ce a expirat timpul regulamentar

Echipa României susține că americanii au depus contestația după ce a expirat timpul regulamentar, astfel că respectiva cerere, care a schimbat medaliata cu bronz, nici nu trebuia să fie luată în calcul.

Imediat după încheierea probei, Ana Maria Bărbosu era pe ultima treaptă a podiumului, dar contestația a făcut ca lui Jordan Chiles să-i fie mărit punctajul suficient pentru a urca pe locul trei.

Nu doar Ana Maria Bărbosu se consideră nedreptățită după finala de la sol, ci și Sabrina Voinea, depunctată pentru că ar fi călcat în afara covorului, deși imaginile arată contrariul.

Ana Maria Bărbosu a depus şi ea contestaţie la TAS

După încheierea exercițiilor din finala la sol, Ana Maria Bărbosu ocupa locul 3, însă la scurt timp după afișarea clasamentului, arbitrii au acceptat o contestație depusă de echipa americancei Jordan Chiles. Nota acesteia a fost ajustată, iar gimnasta a urcat pe ultima treaptă a podiumului, detronând-o pe româncă.

Această situație a generat o reacție puternică și din partea Sabrinei Voinea, care și-a exprimat nemulțumirea față de nota primită la dificultate și penalizarea de 0,1 puncte. Dacă această penalizare nu ar fi fost aplicată, românca ar fi obținut prima sa medalie olimpică. Echipa Sabrinei Voinea, inclusiv mama și antrenoarea ei, Camelia Voinea, a depus deja un memoriu la TAS, contestând această decizie.

Acum s-a aflat că şi Ana Maria Bărbosu a depus la rândul ei o contestație la TAS, vizând nota primită la dificultate.

Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv și arbitru la TAS, a confirmat că există două contestații depuse: una referitoare la nota Anei Maria Bărbosu și alta legată de penalizarea Sabrinei Voinea.

„Să știți că sunt două contestații depuse. Una pe nota de la dificultate a Anei Mariei Bărbosu și a doua pe povestea cu călcâiul Sabrinei Voinea. Eu cred că a doua, cel puțin, va fi destul de clară. Probatoriul este foarte bine întemeiat. Bazat pe filmări, pe fotografii, chestii care sunt greu de combătut”, a afirmat Cristian Jura, conform Golazo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *