Prima pagină » Local » Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor de la Iaşi prezintă „Planul Simion” – LIVE VIDEO, UPDATE

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor de la Iaşi prezintă „Planul Simion” – LIVE VIDEO, UPDATE

04 iul. 2024, 12:42,
BZI.ro, în Local

Joi 04 iulie 2024, ora 12.30, la sediul Alianței pentru Unirea Românilor Iași din strada Anastasie Panu, nr. 28 mezanin, este organizată o conferință de presă, în cadrul căreia vor fi abordate mai multe subiecte de interes local și național.

UPDATE: Cele mai importante declarații:

Deputatul Marius Ostaficiuc:

„Domnul președinte George Simion și-a anunțat candidatura pentru președinția României. Este primul candidat care a prezentat un plan corect. Bineînțeles, aduce ceva din istoria SUA. Acum președintele George Simion a venit cu un plan concret şi asumat. În acest plan avem un capitol foarte bine definit pentru cei din diaspora pentru tineri pentru toți cei care își doresc o locuință. 35 de mii de euro pentru o locuință de 50-55 mp. Spun asta pentru că unii spun că nu este un plan realizabil, ne-am consultat cu specialişti, iar planul este foarte bine documentat. Acest plan este unul asumat, este unul care nu vine cu poveşti. Referitor la Caravana AUR, avem 26.000 de perechi de ochelari pentru persoanele din județul Iași și cu un oftalmolog de specialitate vom pune la dispoziția ieșenilor să vină aici la sediu și să primească o consultație gratuită și o pereche de ochelari. Nu știu dacă sunt lucruri dintre cele mai fabuloase, dar sunt lucruri concrete. Ne-am obișnuit la AUR să facem lucruri concrete.

Legat de alegeri, ar trebui să vă spunem care au fost rezultatele alegerilor. Ca și date statistice. Avem şi dezamăgirea noastră în ceea ce privește Biroul Electoral Județean şi Local. Atunci când faci sesizare, aduci probe video şi care ar putea duce la renumărarea voturilor în comuna Popești unde AUR a câștigat 36 la sută la primar. Acolo considerăm că votul a fost unul fraudat. Am putea spune că la nivelul Iaşului AUR a avut un număr de 5 consilieri județeni şi un număr de 4 mandate obținute la Consiliul Local Iaşi. În total, numărul de consilieri locali la nivelul comunelor este 114. Vom face o conferință de presă o dată pe săptămână. Vom reveni la programul cu care v-am obișnuit. Este prematur să vorbim despre o alianță în Consiliul Județean. Va exista o alianţă. Vom susține cea mai bună variantă şi cea mai bună soluție pentru județul Iași”.

Medicul Tudor Ciuhodaru:

„Astăzi PSD şi PNL intră în cartea recordurilor la nivel mondial. Una spun și alta fac. Nu îi interesează ce se întâmplă în România. Faptul că un premier se răzgândește de la o zi la alta pentru mine ridică semne de îngrijorare. Asta pentru că le este frică de noi. Planul Simion este un plan de renaștere naţională. Noi suntem cei care vin cu soluții. Această caravană medicală este un real succes. Proiectul este adresat şi celor care guvernanții le refuză dreptul la sănătate. Caravana medicală este proiectul nostru. Este un proiect medical important. Astfel de soluții pe care ne dorim să le implementăm sunt din cele sănătoase. Sperăm ca în acest spital mobil partea de medicină dentară să fie dezvoltat”.

Prof. univ. dr. Silviu Gurlui:

„În ceea ce privește caravana medicală suntem extrem de bucuroși pentru că a avut un succes răsunător. A fost un efort concretizat în peste 50 de mii de analize medicale. Pe data de 10 iulie caravana medicală va ajunge la Popeşti. Vom anunţa din timp populația. Caravana va fi în toată Moldova. Pentru a veni în sprijinul oamenilor care au nevoie de consultații medicale. Ne vom implica zilnic în aşa fel încât mesajul nostru să ajungă la toți oamenii”.

Știre inițială

La conferința de presă vor participa deputatul Marius Ostaficiuc, medicul Tudor Ciuhodaru și prof. univ. dr. Silviu Gurlui.

Printre subiectele abordate în cadrul conferinței de presă se numără:

– prezentarea și dezvoltarea „Planului Simion”, proiect derulat pe mai multe componente, dedicat sprijinirii tinerilor din România în vederea obținerii unei locuințe accesibile

– Caravana Medicală AUR – Ochelari pentru toți românii, proiect derulat în colaborare cu Asociația Medicii pentru Satele Țării

– Discuții pe marginea rezultatelor de la alegerile locale din 9 iunie

– Proiecte de viitor ale AUR Iași în perspectiva alegerilor parlamentare, dar și alte subiecte de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *