Repartizarea locuințelor ANL va fi refăcută! Ieșenii care doresc să obțină o astfel de locuință au termen până la finalul lunii august 2022

11 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Municipalitatea ieșeană a anunțat că Direcția de Fond Locativ va reface repartizarea locuințelor ANL. Ieșenii care doresc să păstreze locuința actuală sau să depună pentru prima dată un dosar pentru aceste spații de locuit au termen până la 31 august 2022

Pe 27 iunie 2022 au fost eliberate mai multe locuințe din blocurile ANL. Persoanele care doresc să beneficieze de acest tip de casă au posibilitatea de a aplica cu un dosar la adresele electronice și fizice ale Direcției de Fond Locativ. Aceștia din urmă au anunțat că repartizarea locuințelor ANL va fi refăcută la începutul lunii septembrie 2022.

La începutul lunii septembrie, repartizarea locuințelor ANL va fi refăcută

Până la 31 august 2022, ieșenii trebuie să finalizeze și să depună dosarele pentru obținerea unei locuințe ANL pentru prima dată sau pentru prelungirea unui acord anterior.

Aceștia trebuie să includă în dosar o cerere tipizată și alte anexe pe care mai apoi le pot trimite direct prin poștă, e-mail sau la Registratura Direcției Fondului Locativ Iași. Pentru cei care trimit dosarul prin e-mail este important de menționat că au obligativitatea de a păstra actele în original pentru confruntare la solicitarea Comisiei sociale de analiză a solicitărilor locative.

Aceste apartamente sunt date de către Primăria Iași, sub regim de închiriere, persoanelor cu vârsta până în 40 de ani. Au prioritate la închiriere familiile și persoanele tinerele cu venituri reduse. Repartizarea se face în funcție de punctajul obținut în urma analizei amănunțite a dosarelor depuse la Direcția Fondului Locativ Iași.

Primăria Iași mai construiește încă 4 blocuri ANL în zona Grădinari

Municipalitatea ieșeană a alocat 1.1 milioane de euro pentru 4 blocuri ANL ce vor fi construite în zona Grădinari. Structura blocurilor este de subsol, parter, 3 etaje și mansardă. Locuitorii din aceste blocuri vor beneficia de 344 de locuri de parcare. Finalizarea lucrărilor ar trebui făcută în termen de 6 luni, conform primăriei ieșene.

„Obiectul prezentei investiții va cuprinde numai finalizarea lucrărilor de construire a blocurilor, fără rețelele de distribuție și branșamentelor la acestea. Se mai urmărește și refacerea cadrului natural după finalizarea lucrărilor de construire. Terenul pe care se va amplasa investiția are o suprafață de 25.800 de metri pătrați și se află în intravilanul municipiului Iași. În cadrul acestei investiții, se propune finalizarea construirii a 4 tronsoane de bloc, conform proiectului elaborat de Artehnis SRL”, se precizează în caietul de sarcini al procedurii.

Locuințele din blocurile ANL sunt destinate tinerilor și familiilor cu situații materiale precare. Acestea pot fi închiriate sub formă de locuință socială sau închiriere favorabilă. Repartizarea acestora este făcută după mai multe criterii, iar beneficiarii sunt selectați în urma unui punctaj obținut la analiza amănunțită a dosarului.

Primăria Municipiului Iași a anunțat că repartizarea locuințelor ANL va fi refăcută, iar cei care își doresc să obțină sau să prelungească contractul pentru o astfel de locuință trebuie să depună dosarele până la data de 31 august 2022.

Comentarii
  • Cum mama drakului aceste locuinte revin in marea lor majoritate coloratilor , care dupa ce le obtin le inchiriaza si ei pleaca la furat afara.Cunosc familii care detin si ANL si proprietati (apartamente) si mai sunt si cu asa zis handicap mincinos pt a obtine avantaje.Cine se ocupa de repartizari nu prea are cunostinte de ce se intimpla cu adevarat>

  • Au prioritate la închiriere familiile și persoanele tinerele cu venituri reduse.Sa o credeti voi ? Eu cu o singura persoana pe timp de pandemie am platit chirie la 1 apartament cu o camera peste 200 lei .
    Nu stiu de unde luati aceste poze ,dar eu zic sa faceti poze la blocurile Anl din Dacia ca sa vedeti cum arata .

  • pila la Anca Fotea si ai apartament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *