Prima pagină » Local » Reparații în zona Zimbru: Pe ce alte străzi efectuează Citadin lucrări săptămâna aceasta

Reparații în zona Zimbru: Pe ce alte străzi efectuează Citadin lucrări săptămâna aceasta

13 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Local

Companiile municipale au desfășurat în ultima săptămână acțiuni care au drept scop menținerea funcționalității și a aspectului orașului. În acest sens, Citadin S.A. a efectuat reparații cu asfalt în Zona Zimbru, pe strada Petru Poni, strada Toma Cozma, strada Cărămizilor, strada Aurora și strada Octav Botez. De asemenea, echipele Servicii Publice S.A. au întreprins acțiuni de amenajare pe esplanada Alexandru cel Bun, în rondul Mihai Eminescu, pe esplanada Oancea, în Parcul Expoziției, la Centrul de Cartier Frumoasa, în Piața Independenței.

În luna iulie, companiile municipale, s-au ocupat de amenajarea Iașului. În acest sens, Salubris, Serviciile Publice, cât și Citadin SA, au întreprins acțiuni de îngrijire a aspectului orașului. Astfel, au fost efectuate mai multe lucrări pe raza orașului Iași, de la reparația drumurilor, la plantarea florilor.

Reparații în zona Zimbru

Compania municipală, Citadin S.A., care se ocupă de acțiunile ce țin de menținerea drumurilor, întreprinde mai multe activități în această perioadă. Astfel, aceștia au efectuat lucrări de reparații în apropierea Stadionului Municipal, reparații cu asfalt și ridicare cămine la cotă în cartierul Zugravi și în cartierul Hlincea. Totodată, pe strada Belvedere au loc lucrări de frezare suprafețe.

Alte zone în care sunt realizate lucrări de reparații cu asfalt sunt: Zona Zimbru, pe strada Petru Poni, strada Toma Cozma, strada Cazărmilor, strada Aurora, dar și strada Octav Botez.

Pe Aleea Vitejilor vor fi întreprinse atât lucrări de reparații cu asfalt, cât și frezare de suprafețe.

Totodată, în timpul nopții vor fi montate marcaje longitudinale pe Aleea Mihail Sadoveanu (strada Grigore) și marcaje transversale pe șoseaua Arcu.

Reprezentanții companiei au mai anunțat și că pe următoarele străzi au fost încheiate lucrările: strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Ion Creangă, strada Tătărași, strada Trei Fântâni, strada Roadelor, strada Fermei și pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Aceștia au mai anunțat că în timp echipele Citadin S.A. efectuează aceste lucrări, traficul din zonele respective este restricționat.

Alte acțiuni întreprinse de companiile municipale

În afara reparațiilor și montajelor realizate de compania municipală Citadin S.A., și Salubris S.A. și echipele Servicii Pubice S.A. au demarat acțiuni care țin de competența lor. Astfel, Salubris S.A. a fost preocupată de procesul de salubrizare al orașului, iar personalul de la Servicii Publice S.A. a întreprins mai multe acțiuni care vizau menținerea spațiilor verzi. Astfel, ei s-au ocupat de cosit, încărcat gunoi și plantat flori. Locurile în care aceștia și-au desfășurat activitatea sunt: esplanada Alexandru cel Bun, în rondul Mihai Eminescu, pe esplanada Oancea, în Parcul Expoziției, la Centrul de Cartier Frumoasa și în Piața Independenței. Totodată, pe șoseaua Iași – Tomești a fost cosită vegetația, iar pe DN 28 au finalizat amenajarea unei stații de autobuz.

În cartierul Mircea cel Bătrân, în spațiile de joacă destinate copiilor, au fost montate bănci. Au mai fost întreprinse și acțiuni de menținere a rigolelor, a mobilierului stradal, a semafoarelor, a indicatoarelor rutiere, dar și a fântânilor arteziene.

O altă veste importantă este modificarea programului Companiei de Transport Public (CTP) Iași după vacanța elevilor. CTP Iași întreprinde lucrări de întreținere a stațiilor, a macazurilor și liniilor de tramvai, precum și montarea panourilor de informare în stații. De asemenea, pe fondul conflictului ruso-ucrainean, aceștia oferă transport refugiaților de război din Ucraina înspre Gară, Aeroport sau alte spații de cazare temporară, în funcție de nevoile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *