Prima pagină » Sanatate » Renunțarea la fumat. Simptome ale sevrajului

Renunțarea la fumat. Simptome ale sevrajului

22 feb. 2022, 13:32,
în Sanatate

Dependența de țigări este una dintre cele mai comune la ora actuală, bineînțeles alături de cafea. Lipsa nicotinei poate da mai multe simptome, dar renunțarea la fumat trebuie să fie făcută pentru a elimina tot disconfortul pe care-l provoacă fumul asupra organismului.

Foarte frecvent fumatul se începe datorită unor motive puerile, dar sunt suficiente cazuri în care oamenii și-au găsit refugiu din situații serioase în acest obicei nesănătos. Fumatul oferă o senzație de relaxare, ce este drept nicotina stimulează funcționalitatea creierului, însă aduce doar deficite în cadrul sistemului respirator. Per total, fumatul produce mai mult rău decât bine, iar asta se poate observa în scăderea drastică a capacității de efort și stimularea sedentarismului.

tigara stinsa din care iese fum

Cancerul nu e singura afecțiune cu care puteți avea de a face

Renunțarea la fumat. Simptomele simțite

Un prim factor pe care îl auzim este nicotina sus și nicotina jos, dar nu nicotina este principala problemă din sevraj. Oamenii din domeniu au observat că majoritatea fumătorilor și-au făcut un stil de viață specific, unde fiecare activitate se termină mai des sau mai rar cu fumatul unei țigări. Acest fapt transformă totul într-un mod specific de a trăi, iar lipsa acelor 5 minute de țigară ne distruge rutina.

Lipsa nicotinei se manifestă prin iritabilitate și incapacitatea de a ne menține focusați, însă dispare în câteva zile, fiind ceva direct proporțional cu cantitatea administrată și perioada de administrare. În țigări se găsesc substanțe ce stimulează motilitatea intestinală, iar în sevraj apare foarte des constiparea.

barbat ce striveste tigari

Organismul are doar de pierdut, iar capacitatea noastră fizică de a face lucruri în jur scade

De ce să renunți la fumat?

Cancerul oricât de înfiorător poate părea când auzim despre o anumită persoană, atunci când fumăm pare doar o poveste de speriat copiii. Într-adevăr, persoanele ce au cancer pulmonar, sunt adesea fumători, dar nu doar cancerul se instaurează în condițiile unui fumat regulat. Dar există maladii, precum enfizemul, în care săculeții alveolari se pot irita și inflama atât de tare încât are loc distrugerea lor. Procesul este unul care nu se regenerează, distrugerea unui săculeț alveolar este ca și tăierea unei mâini, nu se vindecă, nu crește alta, iar o dată stârnit este greu de oprit, chiar dacă persoana nu mai fumează.

mana ce refuza tigara

Țigara a intrat în rutina noastră, motiv principal ce ne împiedică spre o viață mai bună

Renunțarea la fumat este dificilă, dar nu pare prea ușor modul în care se renunță la viața noastră? Capacitatea oamenilor în cadrul activităților fizice scade datorită faptului că plămânii nu mai au același randament pentru a oxigena sângele. Unde putem adăuga dioxidul de carbon, pe care corpul îl elimina, iar prin fumat are loc introducerea sa în corp, producând în sânge hipercapnie.

Există boli degenerative ce pot fi provocate de către fumat, precum antracoza, ce transformă țesutul funcțional în țesut cicatricial, plămânul devenind similar cu o bucată gumoasă de cauciuc. Inspirul și expirul devin din ce în ce mai dificile, iar respirația foarte scurtă și frecventă, dispnee.

foarfec ce taie o tigara pentru renuntarea la fumat

Doar cei cu tărie de caracter pot găsi puterea de a trăi din nou

Poate că renunțarea la fumat este mai dificilă, însă beneficiile pe care le prezintă, apasă mult mai tare în balanță, decât avantajele acestei dependențe. Are loc inflamarea și căilor aeriene, nu doar a plămânilor, fapt ce stimulează sforăitul noaptea și apariția de rinite. Unde putem adăuga faptul că ne irosim banii pe ceva de care nu avem nevoie să trăim și nici nu ne îmbunătățește calitatea vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`