Prima pagină » Local » Renumitul dramaturg ieșean Aurel Andrei a dat în judecată Poșta Română și cere daune morale, din cauza unor cărți care ar fi trebuit să ajungă la Teatrul Național din București!
Renumitul dramaturg ieșean Aurel Andrei a dat în judecată Poșta Română și cere daune morale, din cauza unor cărți care ar fi trebuit să ajungă la Teatrul Național din București!

Renumitul dramaturg ieșean Aurel Andrei a dat în judecată Poșta Română și cere daune morale, din cauza unor cărți care ar fi trebuit să ajungă la Teatrul Național din București!

05 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un renumit dramaturg ieșean solicită despăgubiri morale în instanță! Astfel, Aurel Andrei a chemat în judecată Compania Națională Poșta Română. Totul a pornit de la un colet cu cărți ce nu ar fi fost livrat către Teatrul Național din București

Un renumit dramaturg din Iași cere daune morale în instanță! Aurel Andrei a dat în judecată Compania Națională Poșta Română. Reclamantul le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige Poșta Română la plata unor daune materiale de 32,8 lei și a unor daune morale.
Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Daune morale, solicitate în instanță de dramaturg din pricina unor cărți

Un renumit dramaturg ieșean a precizat în cererea adresată Judecătoriei faptul că, pe 14 ianuarie 2020, a expediat un colet.

„Pe 14 ianuarie 2020, am expediat pe adresa Teatrului Național «I.L. Caragiale», din București, un pachet cu trei cărți de teatru. Cărțile îi erau destinate regizorului Felix Alexa. Am trimis coletul prin serviciul Prioripost, al Poștei Române, care ar fi trebuit să ducă acel colet la destinație. Acesta a fost și motivul pentru care am ales acest serviciu”, a menționat renumitul dramaturg.

Aurel Andrei a adăugat că, pe data de 31 ianuarie 2020, a primit pachetul retur.

„Am primit pachetul retur pe 31 ianuarie 2020, fără nicio explicație”, a adăugat dramaturgul ieșean.

Conform acestuia, înainte de a trimite coletul, el i-a întrebat pe e-mail pe reprezentanții Teatrului Național „I.L. Caragiale”, din București, dacă poate trimite cărțile către regizorul Felix Alexa. Cei de la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, din București, i-au răspuns afirmativ.

Daune morale, în contravaloarea a 25 de colete cu cărți

Renumitul dramaturg din Iași Aurel Andrei a mai menționat că, după ce a primit răspunsul afirmativ a mers la Poștă, pentru a trimite coletul cu cărți.

„Pentru acest serviciu am plătit 32,8 lei. Menționez că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. De fiecare dată am trecut cu vederea. Acum nu mai sunt dispus să fac acest lucru. Vă rog să obligați Compania Națională Poșta Română la plata unor daune materiale de 32,8 lei și la achitarea unor daune morale, respectiv să suporte cheltuiala de expediere a 25 de colete cu două sau trei cărți, al căror autor sunt eu, prin serviciul Prioripost”, a subliniat Aurel Andrei, dramaturg ieșean.

Un renumit dramaturg ieșean, cu o activitate bogată

Aurel Andrei este un renumit dramaturg și prozator din Iași. Acesta este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași. Printre cele mai cunoscute piese de teatru ale sale se numără „Trecutul zilei de mâine” și „Altarul”. De remarcat este faptul că acesta și-a început activitatea în urmă cu mai bine de 30 de ani.
Renumitul dramaturg ieșean a apelat acum la judecători, considerându-se nedreptățit de ceea ce i s-a întâmplat. Rămâne de văzut ce vor decide magistrații Judecătoriei Iași cu privire la acest proces civil, în cadrul căruia Aurel Andrei cere daune morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *