Prima pagină » Actualitate » Remus Truică a ieșit din închisoare! Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat după 3 ani şi jumătate 
Remus Truică a ieșit din închisoare! Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat după 3 ani şi jumătate 

Remus Truică a ieșit din închisoare! Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat după 3 ani şi jumătate 

09 iul. 2024, 16:20,
BZI.ro, în Actualitate

Omul de afaceri Remus Truică a făcut pasul spre libertate, după condamnarea la șapte ani de închisoare pe care a primit-o la sfârșitul lui 2020 în dosarul de corupție Ferma Băneasa. Săptămna trecută, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea de liberare condiționată.

Remus Truică are parte de această decizie, mai ales că cei din comisia de la Penitenciarul Jilava i-au fost alături în acest demers și au apreciat că el a stat suficient în spatele gratiilor. Procurorii nu au depus apel și astfel deiczia Judecătoriei a devenit definitivă.

Sunt mai bine de 3,5 ani de când Remus Truică este închis, după ce a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă la 7 ani de închisoare pentru mai multe acuzații de corupție în dosarul Ferma Băneasa.

Faptele pentru care Truică a stat după gratii

Truică a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Acum, Remus Truică a ieșit din spatele gratiilor înainte să-și fi sfârșit întreaga pedeapsă. Asta au decis judecătorii de la Sectorul 4, câtă vreme el a petrecut perioada minimă necesară în detenție, jumătate din pedeapsă.

Însă, la această perioadă se adaugă cele peste 200 de zile câștigate, 200 de zile de libertate, câtă vreme a muncit în permanență din momentul în care a ajuns în spatele gratiilor și s-a stabilit regimul de executare a pedepsei inițial semi-deschis, apoi deschis.

El a fost angajat de o firmă de arhivare și a muncit zi de zi, ceea ce a adus în fiecare lună între 5 și 7 zile de libertate. Asta a făcut să fie propus pentru liberarea condiționată. Mai ales că judecătorii au apreciat și faptul că el a acoperit toate obligațiile financiare, atât cheltuielile judiciare, cât și partea din prejudiciu ce i-a fost imputată lui, dar și celorlalți inculpați condamnați definitiv în acest dosar, un prejudiciu estimat la vremea respectivă la peste 1.000.000 euro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *