Prima pagină » Culinar » Remediu zeamă de varză băloșită: Trucuri prin care murăturile tale nu vor face „floare”

Remediu zeamă de varză băloșită: Trucuri prin care murăturile tale nu vor face „floare”

20 dec. 2021, 10:11,
în Culinar

Multe gospodine caută un remediu pentru zeama de varză băloșită. Floarea la murături este o problemă foarte întâlnită ce afectează murăturile precum varza murată, castraveții murați, gogonelele și alte legume sau fructe pe care le-ai murat.

De cele mai multe ori, zeama de varză se băloșește din cauza butoiului. Pentru a evita această problemă este foarte important să sterilizezi foarte bine butoiul sau recipientul înainte să pui la murat. De asemenea, mâinile trebuie să fie spălate bine înainte de a pune la murat, pentru a evita răspândirea bacteriilor. Acestea nu fac altceva decât să favorizeze apariția florii la murături. Înainte ca varza să fie pusă la murat, aceasta trebuie spălată cu apă rece.

mai multe verzi murate intr-un bol

Mâinile trebuie să fie spălate bine înainte de a pune la murat varza

Remediu zeamă de varză băloșită: Trucuri folosite din cele mai vechi timpuri

Pentru a evita ca zeama de varză să se băloșească este bine să folosești anumite remedii și trucuri. Unul dintre cele mai folosite remedii pentru această problemă sunt boabele de muștar. Acest remediu pentru zeama de varză băloșită este folosit din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pentru a evita ca varza să facă mucegai trebuie să adaugi în borcan un săculeț din pânză umplut cu boabe de muștar. De asemenea, gospodinele folosesc și diverse condimente pentru a evita această problemă. Printre ingredientele care te ajută să eviți ca zeama de varză să devină vâscoasă este folosit piperul, boabele de muștar, dafinul sau hreanul. Aceste condimente au un rol antibacterian, fiind folosite ca remedii pentru floarea la varza murată.

un butoi cu mai multe verzi murate

Pentru a evita ca zeama de varză să se băloșească este bine să folosești anumite remedii

Modul de păstrare este unul foarte important pentru ca zeamă de la varza murată să nu se băloșească. Pentru a evita această problemă, murăturile trebuie păstrate la loc întunecat, răcoros și aerisit. Gospodinele spun că mediul în care stă varza murată este foarte important. Astfel, de cele mai multe ori, acestea se țin într-un beci sau pivniță la o temperatură de 8-10 grade Celsius. De asemenea, atunci când pui varza la murat trebuie să fii atent ca aceasta să fie acoperită de saramură.

Unul dintre trucurile folosite de gospodine ca și remediu pentru zeama de varză băloșită este vânturarea acesteia. Vânturarea verzei murate este un remediu foarte folosit de către gospodine pentru a evita ca aceasta să facă floare.

Ce să faci în cazul în care varza murată a prins „floare”

În cazul în care observi că zeama verzei murate s-a băloșit, trebuie să scoți butoaiele din cămară și să le speli cu apă clocotită. De asemenea, trebuie să speli foarte bine și gura butoiului, pe dinăuntru și pe afară. Pentru a reuși să scapi de această problemă este important să scurgi o parte din zeamă, strecurând-o printr-un tifon dublu. Ulterior aceasta trebuie turnată înapoi în borcan, folosind un tifon dublu.

zeama de varza murata bolosita

Modul de păstrare este unul foarte important pentru ca zeamă de la varză să nu se băloșească

Există cazuri în care zeama de la varză este doar tulbure și nu a făcut încă floare. În acest caz trebuie să aduci butoiul pentru câteva zile la o temperatură mai ridicată. Varza trebuie urmărită atent iar din moment ce zeama în care este murată aceasta se limpezește, poți muta butoiul înapoi în cămară.

Dacă te întrebi dacă poate fi consumată varza din zeama băloșită, să știi că da. De cele mai multe ori, varza care a stat într-o zeamă băloșită poate fi folosită în prepararea unor sarmale sau alte mâncăruri. Însă, aceasta trebuie clătită foarte bine înainte de a fi folosită. De asemenea, este foarte important să observi la timp dacă murăturile tale și-au schimbat aspectul pentru a reuși la timp să aplici un remediu pentru zeama de varză băloșită.

zeama de varza bolosita intr-un butoi

Unul dintre trucurile folosite de gospodine ca și remediu pentru zeama de varză băloșită este vânturarea acesteia

Comentarii
  • autorule ! , remedierea este o operație de reparare a ceva ce s-a stricat, ce spui tu este préventie sau evitare, inainte sa se intample, asa ca o zeamă deja bălosata nu poti sa mai remediezi, cu ce spui d-ta

  • Este vreun remediu dacă zeamă este deja balasita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`