Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Remediu uluitor pentru bolnavii de cancer: postul negru de trei zile
Remediu uluitor pentru bolnavii de cancer: postul negru de trei zile

Remediu uluitor pentru bolnavii de cancer: postul negru de trei zile

16 feb. 2015, 21:12,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:54890;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
O noua cercetare, apartinand specialistilor de la University of Southern California, arata ca infometarea organismului impulsioneaza celulele stem sa produca noi celule albe in sange, care lupta cu infectiile. Descoperirea ar putea fi benefica in special in cazul persoanelor care au sistemul imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer. De asemenea, studiul poate ajuta persoanele in varsta, al caror sistem imunitar devine mai putin eficient pe masura ce imbatranesc, ceea ce ingreuneaza procesul de recuperare cand trebuie sa lupte cu bolile comune.

Care sunt beneficiile postului negru, care se tine si in Vinerea Mare 

Perioadele lungi de post forteaza organismul sa utilizeze resursele de glucoza si de grasimi si descompune o parte semnificativa din numarul celulelor albe din sange.
In timpul fiecarui ciclu de post, aceasta epuizare de celule albe din sange induce modificari care declanseaza regenerarea, bazata pe celule stem, a unor celule noi ale sistemului imunitar.

O zi de post negru face minuni pentru organismul tau 

In cadrul studiului, participantii au fost pusi sa posteasca intre 2 si 4 zile, pe o perioada de sase luni. Oamenii de stiinta au descoperit ca postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociata cu procesul de imbatranire si cu un hormon care creste riscul de aparitie a cancerului si a tumorilor, noteaza doctorulzilei.ro.
“Ce am observat atat in testele pe oameni, cat si in cele pe animale, este ca numarul celulelor albe din sange scade in timpul unui post prelungit. Apoi, cand incepeti sa mancati din nou, celulele revin. Am inceput sa ne gandim, de unde vin acestea?”, a adaugat Valter Longo, profesor de gerontologie si de stiinte biologice in cadrul Universitatii din California.

Beneficiile postului pentru organism 

Postitul timp de 72 de ore a protejat si pacientii cu cancer de impactul toxic al chimioterapiei. “Chiar daca chimioterapia salveaza vieti, aceasta provoaca daune semnificative sistemului imunitar. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca postul ar putea atenua o parte din efectele daunatoare ale chimioterapiei”, a declarat Tanya Dorff, profesor de medicina la USC Norris Comprehensive Cancer Center and Hospital.
Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024