Prima pagină » Sanatate » Remediu rapid pentru cârcei. Cum scăpăm de disconfortul cauzat de aceștia

Remediu rapid pentru cârcei. Cum scăpăm de disconfortul cauzat de aceștia

05 aug. 2022, 14:30,
în Sanatate

Dacă sunteți în căutarea unui remediu rapid pentru cârcei trebuie să știți că cel mai eficient este să masați locul dureros. Dacă observați că disconfortul persistă se poate apela și la analgezice sau la relaxantele musculare, însă doar la recomandarea medicului.

De asemenea, pentru a nu vă mai confrunta cu crampele musculare puteți recurge la câteva sfaturi utile de prevenție. În primul rând, nu trebuie să faceți sport fără să vă încălziți mușchii în prealabil. 

Remediu rapid pentru cârcei, cele mai eficiente tratamente

Cârceii apar brusc atunci când un mușchi este contractat și se relaxează cu mare dificultate. Pentru a scăpă de disconfortul creat de aceștia puteți apela la câteva remedii naturiste rapide. De cele mai multe ori, zona afectată se poate masa, astfel, mușchiul se va relaxa și veți scăpa de durere. De asemenea, se pot apela și la relaxantele musculare sau la analgezice dacă nu se cunoaște cauza apariției lor. Un alt remediu la care puteți apela este schimbarea temperaturii a mușchiului contractat. Acest lucru se poate face prin comprese calde, o baie caldă sau prin aplicarea unei comprese cu gheață pe zona afectată. 

Dacă vă confruntați cu cârceii nocturni, puteți apela la vitamina E. Administrarea acesteia poate contribui la reducerea crampelor musculare și îmbunătățește fluxul sanguin. Un alt remediul rapid este să mergeți pe călcâie pentru câteva cuvinte sau să săriți într-un picior, mai exact pe cel afectat. De asemenea, puteți încerca să puneți presiune pe zona afectată timp de 10 secunde, după câteva repetări veți observa că durerea vă va lăsa. În cazul în care crampele musculare apar după ce ați făcut exerciții fizice, este indicat să beți cel puțin 2 pahare de apă cu două ore înainte să faceți efort. Ulterior, va trebui să beți câte 125 mililitri până la 250 mililitri de apă la fiecare 15 minute în timp ce faceți efort fizic. 

Cum previi crampele musculare

Pentru a evita cârceii este indicat să țineți cont de câteva sfaturi. Înainte de exercițiile fizice va trebuie să vă întindeți mușchii și să faceți o încălzire ușoară pentru a evita oboseala musculară și unele accidente. De asemenea, este indicat să nu faceți mișcare după ce ați mâncat. Chiar dacă nu faceți sport, este indicat să beți mai multe lichide, cel puțin 2 litri de apă pe zi. Consumul de cofeină trebuie să fie cât mai scăzut pentru a nu vă mai confrunta cu crampele musculare. 

O dietă echilibrată și sănătoasă, bogată în calciu, magneziu și potasiu este recomandată pentru a preveni cârceii. Intensitatea exercițiilor fizice va trebui mărită de la o zi la alta. Astfel, mușchii vor fi pregătiți să faceți sport și veți preveni și riscul de a vă confrunta cu crampele musculare. Totodată, consumul de ananas este ideal pentru a fi inclus în dietă. Acesta conține o enzimă numită bromelaină ce ajută la refacerea țesuturilor lezate și contribuie la ameliorarea durerilor musculare. Un supliment ce ajută la prevenirea cârceilor este magneziul. În mod natural, se poate regăsi în banane, papaya, soia, spanac sau pepeni. 

Un remediu rapid pentru cârcei la care puteți apela este să apăsați preț de câteva minute pe zona afectată. Astfel, mușchiul se va relaxa și veți scăpa de durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024