Trebuie să știi ce remediu rapid să folosești pentru căderea de calciu, pentru că aceasta poate fi responsabilă pentru stările de iritabilitate și tulburările de concentrare, iar în forma cronică, manifestările neurologice pot merge până la depresie, tulburări de personalitate și chiar convulsii.
Expresia „cădere de calciu” se referă, de fapt, la hipocalcemie sau spasmofilie, deci un nivel scăzut de calciu în organism. Exceptând contracțiile musculare, care sunt foarte dureroase, în general nu apar complicații ale acestei probleme. Totuși, simptomele sunt neplăcute și reprezintă un factor de stres care alterează calitatea vieții.
Remediu rapid pentru căderea de calciu
Căderea de calciu te poate lua prin surprindere, iar atunci când nu știi cum să procedezi pentru a ameliora stările, devii și mai panicată. În primul rând, dacă știi că ai avut astfel de probleme în trecut, este bine să ai întodeauna la tine o tabletă efervescentă de calciu pe care o dizolvi în apă. Încearcă să te odihnești și să te hidratezi, pentru a te reface rapid.
Pentru a preveni căderea de calciu, este important să ai o alimentație sănătoasă, care să cuprindă produse bogate în calciu și vitamina D, precum este fasolea albă, gălbenușuri de ou, kale, broccoli, lapte de soia, somon, migdale, produse lactate degresate. Dacă pacientul are simptome severe, se instituie de urgență tratament cu calciu intravenos, controlul aritmiilor și terapie de susținere a funcțiilor vitale.
De asemenea, o alimentație cu un conținut mare de sare, cafea, ceai verde/ negru, cola, băuturi carbogazoase, alcool și fibre alimentare crește pierderea de calciu prin urină. Un nivel scăzut de magneziu în sânge poate favoriza formarea calculilor renali de oxalat de calciu.
Căderea de calciu din organism poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi alimentația deficitară, sedentarismul și vârsta înaintată. Persoanele care suferă de hipocalcemie pot experimenta simptome precum oboseala, durere de oase și mușchi, și chiar pierderea dinților. De aceea, este esențial să se mențină un nivel adecvat de calciu în organism prin alimentație și suplimente, precum și prin activitățile fizice regulate.
Pentru ce este bun calciul lactic
Proporția de calciu elementar oferă indicii privind cantitatea de calciu pe care o conține o doză. Mai exact, suplimentele cu carbonat de calciu, de exemplu, livrează o cantitate mai mare de calciu într-o doză mică. Este și cea mai ieftină formă de calciu, dar prezintă și cele mai mari riscuri de efecte adverse, printre care: gaze, balonare, constipație.
Pentru o absorbție optimă în corp, este nevoie să iei suplimentele cu carbonat de calciu în timpul mesei, fiindcă au nevoie de aciditate gastrică pentru a se asimila. Citratul de calciu se absoarbe cel mai ușor, nu trebuie luat în timpul mesei și are un risc scăzut de efecte adverse neplăcute.
Citratul de calciu este recomandat persoanelor cu intestin iritabil și celor care iau antacide pentru probleme gastrice. Suplimentele cu calciu lactic, pe lângă faptul că previn căderea de calciu, au și o afecțiune antiseoptică intestinală datorită radicalului lactic.
Calciul lactic se absoarbe, de asemenea, cu ușurință, dar e nevoie de mai multe doze într-o zi și, în plus, se recomandă administrarea lor după masă. Printre reacțiile adverse posibile se numără tulburările digestive: constipație, flatulență, eructații, greață, dureri abdominale; hipercalcemie; risc de hipofosfatemie (nivel scăzut de fosfor seric). În plus, unele suplimente de calciu sunt combinate cu vitamine și alte minerale. De exemplu, unele suplimente de calciu pot conține și vitamina D sau magneziu.