Prima pagină » Sanatate » Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale. Află cum să scapi rapid de disconfort

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale. Află cum să scapi rapid de disconfort

01 sept. 2022, 10:14, 3 ,
în Sanatate

Ești în căutarea unui remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale? Află, în rândurile care urmează, cum să scapi rapid de disconfort cu leacuri din inima naturii.

Gazele intestistinale, însoțite de crampe, constituie o problemă foarte des întâlnită. Tocmai din acest motiv, industria farmaceutică a dezvoltat o serie de produse pentru combaterea ei. Din păcate, unele substanțe chimice din compoziția acestor medicamente poate reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor, ducând la apariția a numeroase efecte secundare.

Nu mulți știu, însă, că există și remedii naturale, care oferă rezultate asemănătoare medicamentelor, dar care nu provoacă reacții adverse. Astfel că, în articolul de astăzi, îți vom dezvălui care este cel mai bun remediu pentru eliminarea gazelor intestinale.

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale pe bază de bicarbonat de sodiu și lămâie

Remediul care are ca ingrediente bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune leacuri pentru gazele intestinale. Acesta are menirea de a lupta și împotriva hiperacidității gastrice.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie și cu o jumătate de cană de apă. Diluează zeama de lămâie în apă, apoi adaugă bicarbonatul de sodiu. În momentul în care bulele au dispărut, poți bea amestecul. Este recomandat să îl consumi în cantități moderate, până când disconfortul provocat de flatulență dispare.

un bol din lemn și o lingură cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Remediul care are ca ingrediente bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune leacuri pentru gazele intestinale.

Alte leacuri bătrânești pentru gazele intestinale

Pe lista remediilor naturiste care promit să te scape de gazele intestinale și de crampele abdominale se numără și menta, anasonul sau mușețelul.

Mentă

Menta este extraordinară pentru facilitarea digestiei și, implicit, pentru reducerea producției de gaze intestinale. Mai mult, aceasta ajută la ameliorarea constipației și a durerilor abdominale. Pentru acest remediu, ai nevoie de o lingură de mentă și o cană de apă. Pune apa la fiert și, când a dat în clocot, adaugă menta. Las-o la infuzat cinci minute, apoi strecoară planta și, când ceaiul s-a mai răcorit, poți să îl consumi. Recomandat este să nu adaugi nici miere și nici zahăr în acestă infuzie. Consumă trei astfel de ceaiuri pe zi, până când problema dispare.

o cească de ceai de mentă

Menta este extraordinară pentru facilitarea digestiei și, implicit, pentru reducerea producției de gaze intestinale.

Anason

Anasonul este foarte bun pentru combaterea indigestiei și a flatulenței. Remediul se prepară în următorul mod: se iau două steluțe de anason și se adaugă în 250 de mililitri de apă fierbinte; se lasă la infuzat câteva minute, apoi se consumă rece. Nu sunt indicate mai mult de două căni pe zi.

ceai de anason în mai multe recipiente

Anasonul este foarte bun pentru combaterea indigestiei și a flatulenței.

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale cu mușețel

Mușețelul este o plantă cunoscută pentru efectele sale relaxante, dar nu multă lume știe că aceasta contribuie și la eliminarea gazelor intestinale. În plus, mușețelul te scapă și de durerile abdominale.

Ai nevoie de o lingură de flori de mușețel și de o cană de apă. Pune apa la fiert și, când a dat în clocot, adaugă florile de mușețel. Lasă totul la infuzat zece minute, apoi servește ceaiul. Este suficient să bei două sau trei căni de ceai de mușețel pe zi și vei putea să spui adio gazelor intestinale.

o ceașcă de ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă cunoscută pentru efectele sale relaxante, dar nu multă lume știe că aceasta contribuie și la eliminarea gazelor intestinale.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Prostii. Basina are si ea rolul ei. E un semn de sanatate. Dupa o operatie doctoru te intreaba in fiecare zi daca ai inceput sa basesti. Si se lumineaza la fata cand aude ca ai inceput sa tragi bombe.

  • daaaa, coane anonimule, coreeeect, doctoru se bucura ca un copil cand aude ca besi

  • Guta Popandau

    Niciodata sa nu tii in tine basinile. Vor urca in sus, la cap, si uite asa apar ideile de cacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`