Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Remediu naturist anti insomnie – ceai din ciuboțica cucului
Remediu naturist anti insomnie - ceai din ciuboțica cucului

Remediu naturist anti insomnie – ceai din ciuboțica cucului

27 mai 2021, 11:23,
BZI.ro, în WoW!

Ai probleme cu somnul? Nu reuşeşti să te odihneşti cum trebuie noaptea? Apelează cu încredere la o soluţie oferită de fitoterapeutul Maria Treben. Este vorba despre un remediu naturist anti insomnie făcut din ciuboţica cucului. De ce să foloseşti somnifere chimice, când poţi scăpa de problemă cu ceva mult mai uşor şi natural deopotrivă?

Fitoteraupeuții consideră această plantă ca fiind foarte eficientă atunci când e vorba de relaxare şi somn. În plus, floarea este foarte răspândită la noi în ţară. Deci nu este exotică şi nu trebuie făcută comandă specială, pentru ca din ea să se prepare remedii naturiste. O găsim cu predilecţie în pieţe, primăvara, dar şi pe câmp, în apropiere de păduri şi sub tufişuri.

Cum scapi de insomnie folosind ciuboţica cucului

Această minunată plantă este una dintre primele care înfloresc primăvara devreme. Este de talie mică, cu o inflorescenţă ce ţine chiar şi 4 săptămâni. Fitoterapeutul Maria Treben, în cartea „Sănătate din farmacia Domnului” oferă o reţetă de ceai pe bază de ciuboţica cucului. Vorbim despre un remediu naturist anti insomnie, făcut din flori de ciuboţica cucului, de fapt. Este foarte simplu de făcut.

Ai nevoie de:

  • 50 gr ciuboţica cucului
  • 10 gr sunătoare
  • 25 gr flori de levănţică
  • 5 gr rădăcină de odolean
  • 15 gr con de hamei

Mod de preparare:

Tot ce ai de făcut este să faci o infuzie din acestea şi 250 ml de apă. După numai 3 minute strecoară ceaiul. În momentul în care s-a mai răcit, dar încă e foarte fierbinte, se bea cu înghiţituri mici. Bineînţeles, ceaiul se consumă seara, înainte să te bagi în pat. Cine doreşte, poate să-l îndulcească cu puţină miere de albine de calitate. Este ideal chiar și persoanele care suferă de diabet.

De ce să alegi ciuboţica cucului?

Iată câte beneficii pentru sănătate are această minunată plantă de primăvară, conform fitoterapeutului Maria Treben:

  • efect depurativ. Se spune că artrita şi bolile reumatice apar din cauza depozitării substanţelor toxice în organism. Ca să cureţi corpul, bea un ceai făcut din: „50 de grame de ciuboţica-cucului, 50 de grame de muguri de şoc, 15 grame de frunze de urzici, 15 grame de rădăcini de păpădie. Se foloseşte o linguriţă cu vârf din acest amestec la 250 ml de apă. Plantele se opăresc şi se lasă să stea trei minute”;
  • tonifiază muşchiul inimii;
  • stimulează şi întăreşte sistemul nervos;
  • calmează migrenele;
  • stimulează eliminarea nisipului şi pietrelor de la rinichi. „O fiertură de rădăcini amestecată cu miere dă un ceai pentru rinichi care ajută la eliminarea calculului vezical”, conform fitoterapeutului Maria Treben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *