Prima pagină » Sanatate » Remedii simple pentru vindecarea rapidă a bătăturilor. Scapă de disconfort în mod natural

Remedii simple pentru vindecarea rapidă a bătăturilor. Scapă de disconfort în mod natural

26 sept. 2022, 14:15,
în Sanatate

Dacă ești în căutarea unor remedii simple pentru vindecarea rapidă a bătăturilor, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, ți-am pregătit câteva leacuri bătrânești, care promit să te scape de disconfort în mod natural.

Bătăturile constituie zone de piele îngroșată, care sunt alcătuite din straturi moarte neexfoliate și care își fac apariția ca urmare a suprasolicitării mecanice. Atunci când apar, bătăturile arată ca niște vezicule de culoare gălbuie, umplute cu lichid, care sunt moi și dureroase. Ulterior, acestea se rup sau se vindecă de la sine, astfel încât durerea și sensibilitatea mărită a zonei afectate încetează să mai existe.

Din fericire, bătăturile pot fi îndepărtate, cu ușurință, cu ajutorul câtorva remedii naturiste eficiente. Află, în continuare, care sunt acestea.

Remedii simple pentru vindecarea rapidă a bătăturilor. Iată care este cel mai eficient

Există numeroase leacuri bătrânești pentru bătături. Printre acestea se numără cele cu bicarbonat de sodiu, oțet sau lămâie. Iată ce alte remedii te pot ajuta în problema bătăturilor.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este bun la toate! Adăugat într-un lighean cu apă, acesta îndepărtează pielea moartă și contribuie la vindecarea bătăturilor. Tot ce trebuie să faci este să pui trei linguri de bicarbonat într-un lighean cu apă caldă și să îți lași picioarele la înmuiat. Mai mult, poți să îți masezi zonele afectate cu o pastă formată dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă.

un bol cu bicarbonat de sodiu și o lingură din lemn

Bicarbonatul de sodiu este bun la toate! Adăugat într-un lighean cu apă, acesta îndepărtează pielea moartă și contribuie la vindecarea bătăturilor.

Sucul de lămâie

Acest remediu se realizează dintr-o lingură cu suc de lămâie și 5-6 tablete de aspirină pisate. Aplică pasta rezultată direct pe bătătură și înfășoară-ți piciorul într-o pungă de plastic. După zece minute de acționare, trebuie să freci bătătura cu o piatră ponce.

o felie de lămâie din care curge o picătură de suc

Acest remediu se realizează dintr-o lingură cu suc de lămâie și 5-6 tablete de aspirină pisate.

Cauți un remediu simplu pentru vindecarea rapidă a bătăturilor? Încearcă ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este numai bun pentru înmuierea pielii și vindecarea mai rapidă a bătăturilor. Este suficient să îți înmoi picioarele într-un lighean în care ai turnat ceai călduț de mușețel și să stai să te relaxezi 10-15 minute. Dacă pielea ți s-a pătat, spal-o cu apă și săpun.

o ceașcă de ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este numai bun pentru înmuierea pielii și vindecarea mai rapidă a bătăturilor.

Oțetul

Oțetul este foarte bun pentru vindecarea bătăturilor. Recomandarea bătrânilor este să înmoi o bucată de vată în oțet și să o aplici pe bătătură. Las-o să acționeze peste noapte, iar dimineața freacă zona cu o piatră ponce.

o sticlă cu oțet de mere

Oțetul este foarte bun pentru vindecarea bătăturilor.

Folosește piatra ponce dacă vrei să scapi rapid de bătături

Piatra ponce este ideală pentru curățarea pielii și, mai ales, pentru îndepărtarea „pielii moarte”. Tot ce trebuie să faci este să îți înmoi picioarele în apă caldă timp de 20 de minute, iar apoi să utilizezi o piatră ponce pentru îndepărtarea bătăturilor.

două pietre ponce

Piatra ponce este ideală pentru curățarea pielii și, mai ales, pentru îndepărtarea „pielii moarte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *