Prima pagină » Sanatate » Remedii și pastile pentru arsuri la stomac: Recomandările medicilor pentru calmare disconfortului

Remedii și pastile pentru arsuri la stomac: Recomandările medicilor pentru calmare disconfortului

02 dec. 2021, 10:20,
BZI.ro, în Sanatate

Boala de reflux gastroesofagian este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Acest disconfort poate fi tratat prin administrarea unor pastile pentru arsuri la stomac sau cu ajutorul remediilor naturiste. Boala de reflux gastroesofagian dacă nu este tratată la timp poate crea o stare de disconfort, generând complicații.

De cele mai multe ori, această afecțiune poate fi tratată prin schimbarea modului de viață sau a regimului alimentar. Respectând un regim senzația de balonare și prea plin poate dispărea chiar din primele zile de tratament.

femeie care sta asezata pe pat si se tine de burta

Medicii recomandă femeilor însărcinate să folosească mai mult remediile naturiste decât pastilele pentru arsuri la stomac

Pastile pentru arsuri la stomac: Tratament și recomandări din partea specialiștilor

Pentru a scăpa de arsurile la stomac, medicii recomandă respectarea unor reguli simple dar care aduc multe beneficii organismului tău. Printre cele mai important se numără renunțarea la fumat, evitarea consumului de alcool, cafea și băuturi carbogazoase.

De asemenea, specialiștii spun că este foarte important ca mesele să fie regulate, iar alimentele mestecate bine, fără grabă. Pentru a reuși să tratezi arsurile la stomac nu este necesar doar să administrezi un tratament, dar și să eviți unele pastile precum aspirina, estrogen, progesteron.

În cazurile mai complicate, când persoana nu și-a schimbat la timp modul de viață și regimul alimentar, afecțiunea poate evolua. În cazurile mai grave, se recurge la tratament chirurgical sau bypass gastric.

Există și medicamente cu ajutorul cărora poți calma arsurile la stomac, de obicei, acestea fac parte din categoria antiaciadelor. Aceste pastile reușesc să blocheze producția de acid, întărind sfincterul esofagian interior.

femeie care sta asezata pe o canapea si se tine de burta

Ceaiurile din lemn-dulce și busuioc sunt eficiente pentru tratarea arsurilor la stomac

Remedii naturiste pentru arsurile stomacale: Ceaiul de gălbenele și mușețel

Medicii recomandă atât pastilele cât și remediile naturiste pentru tratarea arsurilor la stomac. Ceaiurile de galbenele și de mușețel sunt cele mai indicate pentru a trata senzația de arsură. Acestea au proprietăți care calmează mucoasa stomacului.

Pentru a prepara ceaiul de gălbenele este nevoie de 40 g de plantă la 1 litru de apă rece. Ulterior, amestecul trebuie să fiarbă aproximativ 15 minute, după care se filtrează și se bea cel mult 3 căni pe zi o perioadă de 2 săptămâni. Pentru a obține un efect cât mai bun este bine să repeți cura după 6 săptămâni.

femeie care se tine de piept si simte o durere

Medicii recomandă atât pastilele cât și remediile naturiste pentru tratarea arsurilor la stomac

Ceaiul de mușețel se pregătește cu o cantitate de plante mai mică, astfel la 1 litru de apă fiind nevoie de 30 g. Ulterior, ceaiul trebuie lăsat la infuzat timp de 30 de minute, după care se strecoară și se bea între 1 și 3 căni pe zi, între mese.

De asemenea, ceaiurile din lemn-dulce și busuioc sunt la fel de eficiente pentru tratarea arsurilor la stomac și al celor din piept. Ceaiul de lemn-dulce se prepară folosind 1-2 lingurițe de rădăcină rasă care se lasă la macerat într-o cană cu apă rece, timp de 12 ore. Pentru a obține efectul dorit este bine să bei o cană de ceai pe zi, o perioadă de 3-4 săptămâni.

Ceaiul de busuioc este bine să-l bei după fiecare masă. Pentru a calma arsurile la stomac este suficient să bei doar o cană. Ceaiul se prepară din 30 g de plantă și 1 litru de apă fiartă. Pentru a fi bun de băut, ceaiul trebuie lăsat la infuzat 10 minute, după care se filtrează.

Medicii recomandă femeilor însărcinate să folosească mai mult remediile naturiste decât pastilele pentru arsuri la stomac. De cele mai multe ori, arsurile în sarcină sunt foarte deranjante și frecvente, astfel ceaiurile fiind o alternativă foarte bună pentru calmarea disconfortului.

persoana care se tine de burta din cauza durerilor

Boala de reflux gastroesofagian este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *