Prima pagină » Sanatate » Remedii pentru răgușeală. Cum să scapi rapid de disconfort

Remedii pentru răgușeală. Cum să scapi rapid de disconfort

01 feb. 2023, 15:20,
în Sanatate

Tot mai multe persoane vor să afle care sunt cele mai eficiente remedii pentru răgușeală. Această afecțiune a corzilor vocale apare mai ales în sezonul rece și se manifestă prin modificarea vocii, tuse iritativă, senzația de uscăciune, durere laringiană, senzație de sufocare și secreție excesivă atunci când apare nevoia de a tuși. Dacă răgușeala persistă mai mult timp, aceasta poate semnala o problemă gravă de sănătate. Iată cum să scapi rapid de disconfort.

Remedii pentru răgușeală

Răgușeala poate să apară din cauza unei răceli severe, dar poate fi cauzată și de alți factori. În momentul în care simțim că ne pierdem vocea, este recomandat să vorbim mai puțin, să nu mai fumăm și să ne ferim de frig, dacă este cazul. Răgușeala se manifestă prin îngroșarea sau slăbirea vocii și este însoțită de durere în gât și tuse seacă.

Răgușeala care persistă mult timp fără a avea simptome de răceală poate semnala prezența unei formațiuni la nivelul coardelor vocale, poate indica probleme digestive sau chiar tulburări tiroidiene. Dacă vocea se schimbă brusc atunci trebuie să ne adresăm medicului de urgență.

Printre cele mai frecvente cauze ale răgușelii se află refluxul gastroesofagian, fumatul excesiv, consumul de băuturi alcoolice, vorbitul tare, cântatul sau folosirea excesivă a corzilor vocale. De asemenea, răgușeala pote să apară și din cauzei unei alergii severe sau ca urmare a inhalării de substanțe toxice.

Pentru toate acestea se recomandă fie tratamentul medicamentos, fie tratamentul naturist, ambele administrate după îndrumările medicului specialist. O altă problemă frecventă cu care se confruntă unele persoane este insomnia. Aceasta apare ca urmare a programului de viață agitat și stresant, dar poate fi declanșată și de tulburări severe precum depresia, atacurile de panică sau anxietatea.

Cum să ai grijă de corzile vocale

Dacă răgușeala nu este cauzată de o afecțiune gravă, atunci putem apela la o serie de remedii naturiste care să ne ajute să scăpăm de disconfortul de la nivelul corzilor vocale. Un leac eficient pentru tratarea răgușelii este gălbenușul de ou. Se bate foarte bine un ou împreună cu două lingurițe de miere și se toarnă compoziția într-o cană cu lapte fierbinte. Se amestecă și se bea cald.

Un alt remediu naturist este cel cu ridiche neagră. Se amestecă sucul de la o ridiche neagră cu trei lingurițe de miere și se bea de trei ori pe zi. De mare ajutor în tratarea răgușelii este și ceaiul de soc. Infuzia din două pliculețe de ceai de soc și apă clocotică se bea de două ori pe zi pentru a scăpa de disconfortul de la nivelul corzilor vocale.

De asemenea, putem aplica pe gât și o compresă dintr-un cartof crud tăiat felii și stropit cu oțet. Acest tratament naturist se recomandă să fie aplicat seara, înainte de culcare. Totodată, este important să ținem cont de câteva recomandări și să ne ferim de anumite alimente. În perioadele de răgușeală și disconfort la nivelul gâtului este bine să nu mănânci piperat, să nu consumi alcool, să nu te expui unui mediu toxic și să nu consumi băuturi reci sau acidulate.

Dacă răgușeala nu trece cu aceste remedii naturiste și la îndemâna oricui, se recomandă consultul unui medic specialist. Acesta va identifica toate cauzele care au declanșat disconfortul de la nivelul corzilor vocale și va oferi pacientului un tratament medicamentos.

Răgușeala are cauze diverse, însă poate fi tratată cu ajutorul unor remedii eficiente și la îndemâna oricui. Putem scăpa rapid acasă de disconfortul corzilor vocale apelând la tratamente naturiste, dar în cazul în care afecțiunea nu dispare se recomandă vizita la un medic.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Rezultate Titularizare 2025. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Playsport.ro
Fostul șef ANPC Horia Constantinescu, despre activitatea lui Piedone. „Show mult, cancan. Și-a luat instituția pe persoană fizică”
Evz.ro
Intrarea românilor în SUA, mai scumpă. O nouă taxă
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Cum soliciți pensia neîncasată pentru luna decesului unui pensionar. Cine are dreptul să o încaseze legal
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025