Prima pagină » Sanatate » Remedii pentru durerile de spate forum: Leacuri bătrânești verificate de bunica

Remedii pentru durerile de spate forum: Leacuri bătrânești verificate de bunica

28 mart. 2022, 12:25,
în Sanatate

Din cele mai vechi timpuri se folosesc diverse remedii pentru durerile de spate care se regăsesc și pe forum. Durerea de spate este un simptom al diferitelor boli. Odată cu vârsta, durerea începe să apară din cauza încălcărilor funcționării coloanei vertebrale. De asemenea, acest semnal poate fi dat de un mușchi rece și doar în cazuri rare, spatele „doare” din cauza bolilor inimii, plămânilor și organelor abdominale.

Durerea de spate este asociată cu boli degenerative ale coloanei vertebrale. Pentru un tratament adecvat al durerii de spate, trebuie să determini cauza apariției acesteia. În unele cazuri, va fi necesar un tratament medicamentos. Iar în altele poți să recurgi la medicina tradițională, fiind și această metodă destul de eficientă. Uneori durerea este atât de puternică, încât oamenii continuă să aplice comprese, sperând că totul va trece într-un timp scurt.

barbat care se tine de sparte din cauza durerii

Odată cu vârsta, durerea începe să apară din cauza încălcărilor funcționării coloanei vertebrale

Remedii pentru durerile de spate forum: Rețete vechi pentru a scăpa de disconfort

Bunica mereu folosea pentru durerile de spate un decoct din mugurii mesteacănului de mai. Ea mereu avea grijă să aibă în grădina sa un astfel de copac. Mai mult decât atât, acest copac este unul dintre cele mai rapide specii în creștere.

Pentru a pregăti remediul bunica mereu usca într-un loc uscat și întunecat mugurii copacului. De cele mai multe ori, ea le punea sub pat. Când ramurile se uscau, ea tăia mugurii din ele. Păstrându-le în pungi de pânză. După care ea pregătea din ele un bulion.

grafica femeie care se tine de spate din cauza durerii

Durerea de spate este asociată cu boli degenerative ale coloanei vertebrale

Bulionul se prepară după următoarele proporții, o lingură de muguri și 5 căni de apă clocotită. Amestecul, bunica îl fierbea la foc mic o jumătate de oră. După carea, ea administra un pahar de 3 ori pe zi. Decoctul ajută la reumatism, osteocondroză, spondiloză cervicală, gută, poliartrită.

Alte leacuri pentru a calma deranjul: Beneficiile mugurilor de pin

Mugurii de pin se recoltează din aprilie până în noiembrie. Cea mai valoroasă materie primă medicinală sunt mugurii apicali culeși din arborii tineri tăiați în timpul defrișării pădurii. După uscare, mugurii trebuie să fie netezi, acoperiți cu rășină, cu solzi închiși, verzui pe tăietură, cu un miros puternic de rășinos.

Medicamentul este preparat proporțional, ca în rețeta anterioară. Acesta era folosit de bunica pentru băile aromatice atunci când suferea de bolile reumatismale. De asemenea, bunica obișnuia să facă băi cu frunze și flori de mușețel. Pentru a pregăti acest medicament este nevoie să infuzezi 100 de grame de mușețel medicinal timp de aproximativ o ora în 2 litri de apă clocotită, pregătind o baie cu acest decoct. Remediul acționează ca tonic general, este indicat pentru osteocondroză și nevralgie intercostală.

grafica barbat care se tine de sparte din cauza durerii

Bunica mereu folosea pentru durerile de spate un decoct din mugurii mesteacănului de mai

Printre cele mai eficiente remedii pentru durerile de spate găsite pe forum este medicamentul popular „saci de fân”. Pentru a pregăti remediul este bine să umpli cu fân proaspăt o husă de pânză de jumătate de dimensiunea unei perne până la 3/4 din volum. După care să-l legi strâns și să-l fierbi timp de 10 minute într-un rezervor. După care săculețul trebuie să fie strâns și răcit puțin. Apoi, cu atenție, pentru a nu arde spatele, atașează-l pe locul unde te doare. Medicamentul este bun pentru reumatism, sciatică și pentru dureri articulare.

grafica barbat care se tine de sparte din cauza durerii

Durerea de spate este un simptom al diferitelor boli


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`