Prima pagină » Sanatate » Remedii pentru durerile de genunchi – Ce este indicat să facem când apare această afecțiune

Remedii pentru durerile de genunchi – Ce este indicat să facem când apare această afecțiune

15 feb. 2022, 14:52,
BZI.ro, în Sanatate

Foarte multă lume caută remedii pentru durerile de genunchi. Acest tip de durere reprezintă o problemă foarte frecventă cu care multă lume se confruntă. Durerea de genunchi poate indica diferite afecțiuni, așadar, poate avea mai multe cauze. 

durere de articulatii ale genunchiului

Durerea de genunchi poate indica diferite afecțiuni

Ce simptome apar odată cu durerea 

Durerea la nivelul genunchiului poate apărea doar într-o zonă specifică a acestuia sau se poate resimți în întreg genunchiul. De obicei, aceasta ne poate provoca și anumite restricții în mișcare. 

Totuși, durerile care nu reprezintă un motiv de îngrijorare sunt cele care trec după o perioadă de repaus sau dispare pur și simplu de la sine, în decursul a câteva zile. Dacă acesta nu este cazul, ar putea semnala prezența unei afecțiuni mai grave și este neaparat nevoie de sfatul medicului. 

Atunci când durerile sunt însoțite de umflături, anumite deformări și de faptul că nu ne putem îndoi genunchiul normal sau nu putem merge fără să simțim disconfort, înseamnă că avem nevoie de tratament. 

De asemenea, mai există și alte simptome care apar atunci când e vorba de alte afecțiuni, cum ar fi înroșirea articulațiilor și instabilitatea acestora, genunchiul care se simte cald atunci când îl atingem și anumite sunete care provin din acea zonă. 

În funcție de ceea ce le-a cauzat, durerile de genunchi pot fi ușoare sau acute. Cea mai probabilă cauză a acestor dureri constante poate fi o boală reumatică, cum este artrita reumatoidă sau cea reactivă, osteoartrita.

durere de genunchi

Înroșirea articulațiilor și instabilitatea acestora reprezintă simptome ale unor afecțiuni

Ce este artrita genunchiului

Exista chiar mai mult de 100 de tipuri de artrită în lume, iar unele dintre acestea se regăsesc și la nivelul genunchilor. 

Osteoartrita este unul dintre cel mai des întâlnit tip de artrită al genunchiului. Aceasta apare atunci când cartilajul care protejează și acoperă oasele începe să se subțieze. În acest caz, oasele vor începe să se frece unele de altele. Se vor crea niște pinteni care vor împiedica deplasarea normală a persoanei. Pe deasupra, sunt și dureroși. 

Atunci când avem niște leziuni mai vechi care ne-au afectat genunchiul sau articulațiile din acea zona, poate apărea artrita post-traumatică. 

Un alt tip de afecțiune poate fi artrita gutoasă sau așa cum i se spune în popor „guta”. Aceasta reprezintă momentul în care cristalele acidului uric începe să se adune în articulații. Acestea pot fi comparate cu niște ace foarte mici care provoacă durere și chiar inflamație. 

Mai există și artrita reumatoidă care se poate declanșa la nivelul genunchilor. Aceasta este o boală autoimună care poate să distrugă articulația. 

doctor consulta genunchiul pacientului

Osteoartrita este unul dintre cel mai des întâlnit tip de artrită al genunchiului

Remedii pentru durerile de genunchi – Cum ameliorăm acest simptom

În funcție de cauza acestor dureri, putem să ne folosim de diverse metode pentru a o ameliora. Atunci când este vorba doar de o căzătură, sucirea piciorului sau poate chiar o întindere la nivelul tendoanelor putem apela la clasicele căi pentru a calma durerea și eventuala inflamație. Este foarte important să aplicăm gheată pe zona afectată (niciodată direct, ci învelită într-un prosopel sau orice material). Dacă într-adevăr este vorba doar despre o căzătură, trebuie neaparat să ne întindem și să facem repaus. După ce am aplicat ceva timp o compresă rece, ne putem înfășura genunchiul cu un bandaj de compresie. Acest lucru va întârzia sau chiar va preveni umflarea, însă nu trebuie aplicat prea strâns pentru ca va opri circulația sângelui. 

Altă metodă eficientă de a scăpa de durerile de genunchi cauzate de diferite afecțiuni poate fi fizioterapia. Cu ajutorul acesteia ne putem întări muschii ceea ce va oferi mai multă stabilitate genunchiului. 

Desigur, există și tratamente recomandate de medic (cum ar fi antiinflamatoarele), însă putem lua și suplimente alimentare pe bază de extracte de plante, cum ar fi eucaliptul, ghimbirul, ceaiul verde, aloe ș.a. Chiar și vitamina D este foarte utilizată la persoanele cu afecțiuni ale genunchilor. 

 Așadar, există remedii pentru durerile de genunchi în funcție de ceea ce le-a cauzat. Acest tip de dureri trebuie verificate de medic pentru a putea urma un tratament concret, alături de suplimente alimentare benefice. 

compresa genunchi

După ce am aplicat ceva timp o compresă rece, ne putem înfășura genunchiul cu un bandaj de compresie


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *