Prima pagină » Sanatate » Remedii pentru durerea de ovare. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Remedii pentru durerea de ovare. Când trebuie să mergi de urgență la medic

01 sept. 2023, 14:52,
BZI.ro, în Sanatate

Multe femei vor să afle care sunt cele mai bune remedii pentru durerea de ovare. Unele femei nu resimt niciun disconfort în zona ovarelor, pe când alte femei se confruntă cu dureri insuportabile lună de lună. De cele mai multe ori, durerea de ovare semnalează probleme grave de sănătate. Iată când trebuie să mergi de urgență la medic.

Remedii pentru durerea de ovare

Ovarele sunt două glande mici situate în partea de jos a pelvisului care au un rol esențial în procesul de reproducere, în ciclul menstrual și în dezvoltarea caracteristicilor sexuale ale femeilor. Multe femei se confruntă lunar cu dureri de ovare, cauzate de diferiți factori.

Printre cele mai frecvente cauze se află ovulația, boala inflamatorie pelvină, torsiunea ovariană, endometrioza, chisturi ovaariene, precum și alte boli.

Durerea de ovare poate fi ameliorată cu ajutorul unor remedii naturiste. Printre cele mai eficiente leacuri din farmacia naturii se află infuziile cu mușețel și anason, sucul de ceapă cu sfeclă și ceaiul de pătrunjel. Durerea de ovare poate fi acută sau cronică. Durerea ovariană acută apare brusc si dispare după o perioadă scurtă de timp. În schimb, durerea de ovare cronică se instalează de obicei treptat si poate dura câteva luni sau mai mult. În această situație, este bine să mergem de urgență la medic pentru investigații și pentru a primi tratamentul corespunzător.

Leacuri eficiente pentru ameliorarea durerilor

Unele femei se confruntă lunar cu dureri de ovare. Printre cauzele care declanșează acest disconfort se află boala inflamatorie pelvină. Aceasta este declanșată de o infecție ce se poate răspândi pâna la uter, ovare și trompele uterine.

În cazul bolilor inflamatorii pelvine se recomandă un tratament medicamentos cu antibiotice, dar și infuziile cu mușețel. Dacă durerea de ovare este declanșată de torsiunea ovariană, remediile naturiste nu sunt eficiente și trebuie consultat un medic specialist. În situația dată, ovarul poate muri din lipsa alimentării cu sânge, dacă nu este tratat la timp.

Multe femei au dureri ovariene din cauza chisturilor. Pe lângă dureri, femeile se confruntă și cu balonare, schimbări ale perioadei menstruale, nevoia de a urina mai des, o stare de disconfort general și sângerări periodice. În situațiile acestea, este necesară consultarea unui medic specialist. Remediile naturiste se iau tot la îndrumarea specialistului. Pe lista leacurilor din farmacia naturii se află infuzia de mușețel cu anason.

Se pune într-o cană o linguriță de flori de mușețel împreună cu 10 gr de anason. Se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se strecoară infuzia și se bea de 3 ori pe zi. Eficient este și sucul de ceapă și sfeclă. Se curăță o ceapă și o sfeclă roție și se pun la fiert într-un ibric. Când apa se evaporă pe jumătate, sucul de ceapă și sfeclă este gata și se consumă de 2 ori pe zi.

Ceaiurile din plante medicinale, cum ar fi gălbenelele, coada-șoricelului, traista-ciobanului sau sunătoarea, care au proprietãți antiinflamatoare, antispastice și cicatrizante, sunt eficiente. Totodată, uleiurile esențiale din lavandã, mentă, rozmarin sau busuioc au efecte calmante, relaxante și analgezice.

Durerile de ovare pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste. Dacă durerile persistă mult timp și sunt însoțite de alte stări critice, atunci disconfortul poate semnala probleme grave de sănătate și se recomandă consultul unui medic specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *