Prima pagină » National » Remedii pentru durerea de dinți de la curent: Cum să scapi rapid cu tratamente naturiste

Remedii pentru durerea de dinți de la curent: Cum să scapi rapid cu tratamente naturiste

04 oct. 2021, 11:24,
BZI.ro, în National

Mulți români se plâng de faptul că „i-a tras curentul” şi caută remedii pentru durerea de dinți de la curent. De altfel, „trasul de curentul” este considerat la români cauză pentru durerile de dinți sau de ureche.

Specialiștii susțin că aerul rece poate spori o suferinţă existentă, dar în nici într-un caz nu poate fi cauza acelei dureri. Stomatologii spun că sensibilitatea dentară este accentuată de expunerea la curenții de aer rece, însă trebuie să facem diferența între dinții sensibili la aerul rece și cariile dentare sau afecțiunile gingivale.

persoana care acuza o durere de dinti

Remedii pentru durerea de dinți de la curent: Tratamente naturiste cu efecte imediate

Până să ajungeți la medicul stomatolog pentru a vedea care este cauza durerii de dinți și pentru a o trata, puteți apela la câteva remedii naturiste. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că aceste remedii naturiste vor atenua pe moment durerea dar soluția finală și indicată este incontestabil vizita la stomatolog.

Unul dintre cele mai des folosite remnedii naturiste pentru durerea de dinți este folosirea lămâiei. Aceasta reprezintă o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru durerile de dinţi. Pentru asta, trebuie să vă spălați gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum v-ați trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi veți avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

persoana care acuza o durere de dinti

Și apa cu sare poate ameliora durerea de dinți. Pentru asta, trebuie să amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă și să clătiţi gura cu acest amestec, apoi scuipaţi. Procedura se repetă de câte ori este necesar.

Senzația de rece amelioareză durerea de dinți și de aceea gheața este considerată un alt remediu de care să țineți cont. Se recomandă să puneți câteva cuburi de gheață într-o batistă și să aplicați pe zona unde se resimte durerea. Gheața va transmite creierului un stimul care va estompa senzația de durere. Această procedură trebuie folsoite aproximativ 15 minute pentru ca aceste comprese cu gheață să își facă efectul.

persoana care acuza o durere de dinti

Usturoi, bicarbonat de sodiu și uleiul de cuişoare

Considerat un inamic al cavității bucale, usturoiul aduce multe beneficii în cazul în care durerile de dinți persistă. Pentru asta, trebuie să curățați un cățel de usturoi și presați pe dintele sau măseaua care te doare. Usturoiul va acționa rapid, asemeni unui anestezic natural. În plus, consumul zilnic de usturoi păstrează sănătatea orală prin întârirea dinților și a mpselelor.

Un alt remediu natural des folosit în cazul durerii de dinț ieste bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, trebuie să luațiu o bucată de pansament, să o umeziți, după care să o îmbibaţi în bicarbonat. Aceasta se aplică în zona în care doare dintele. Aceeași procedură se poate aplica și folosind apă de gură. Aceasta se amestecă cu o lingură de bicarbonat de sodiu, într-un pahar mic cu apă călduţă. Se lasă să se dizolve, după care puteți clăti gura.

Și uleiul de cuişoare este un bun tratament pentru durerile de dinţi. Pentru asta, trebuie să înmuiați un tampon de vată în ulei de cuişoare şi să presați pe zona unde doare dintele. Durerea de dinţi se ameliorează și dacă se mestecă două, trei cuişoare.

persoana care acuza o durere de dinti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *