Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste pentru transpirația capului: Află ce trebuie să faci dacă te confrunți cu hiperhidroza

Remedii naturiste pentru transpirația capului: Află ce trebuie să faci dacă te confrunți cu hiperhidroza

11 feb. 2022, 17:26,
în Sanatate

Cauți remedii pentru transpirația capului? Ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi vei descoperi care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru hiperhidroză.

Hiperhidroza este o afecțiune des întâlnită. Ea se manifestă la aproximativ 3% din populația planetei și poate determina scăderea încrederii în sine, lipsa de socializare și chiar pierderea locului de muncă. Există mai multe zone predispuse la transpirație excesivă, precum: subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. Cu toate acestea, unele persoane prezintă transpirație abundentă la nivelul capului și chiar pe întreaga suprafață a corpului.

De precizat este că în spatele hiperhidrozei se pot ascunde mai multe boli: anxietate, hipertiroidism, infecții, diabet și chiar artrită reumatoidă. Din fericire, există mai multe remedii, care te pot scăpa de transpirația excesivă.

Remedii naturiste pentru transpirația capului

Dacă transpiri abundent la nivelul capului, îți pot fi de folos bicarbonatul de sodiu, oțetul din cidru de mere, ceaiul de salvie cu mușețel, magneziul și tinctura de brusture. De asemenea, este important să consumi alimente bogate în calciu, să le eviţi pe cele cu miros pronunţat, cum este ceapa sau usturoiul, pentru că pot da un iz şi mai neplăcut transpiraţiei şi să bei cât mai multe lichide, de preferat apă, minimum 8 pahare pe zi. În acest fel, vei echilibra nivelul hidric din organism și vei menține o temperatură constantă în corp.

Bicarbonatul de sodiu

Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești și, în timp, transpirația de la nivelul capului va dispărea. Poți, chiar, să te clătești cu apa în care ai dizolvat o lingură de bicarbonat. Acest remediu este eficient și în lupta cu mătreața și are un efect răcoritor. Ține cont, însă, că bicarbonatul nu poate face minuni, dar măcar neutralizează acizii responsabili de mirosul neplăcut.

un pahar cu apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu

Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești și, în timp, transpirația de la nivelul capului va dispărea.

Oțetul din cidru de mere

După ce te-ai spălat, clătește-ți scalpul cu apă, în care ai diluat o lingură de oțet din cidru de mere. Totodată, poți consuma seara, înainte de culcare, un pahar cu apă, amestecat cu o linguriță de oțet. Dacă gustul nu este unul plăcut, pune o linguriță de miere.

O sticluță cu oțet de mere

După ce te-ai spălat, clătește-ți scalpul cu apă, în care ai diluat o lingură de oțet din cidru de mere.

Cauți remedii pentru transpirația capului? Încearcă ceaiul de salvie cu mușețel

Bea zilnic, timp de 2-3 săptămâni un ceai de salvie cu mușețel. Acesta te va scăpa de transpirația abundentă . Pune 200 de mililitri de apă la fiert și, când dă în clocot, adaugă o linguriță de salvie uscată și una de mușețel. Lasă totul la infuzat 10 minute, după care îl poți bea.

o ceașcă cu ceai de mușețel

Bea zilnic, timp de 2-3 săptămâni un ceai de salvie cu mușețel.

Magneziu

Dacă suferi de hiperhidroză, s-ar putea să ai carență de magneziu. Încearcă să iei 400 de miligrame de magneziu zilnic, pentru un mai bun control al transpiraţiei excesive. Însă, înainte de face acest lucru, cere sfatul unui medic.

alimente bogate în magneziu

Dacă suferi de hiperhidroză, s-ar putea să ai carență de magneziu.

Tinctura de brusture, un remediu excelent pentru transpirația capului

O plantă cu puternic efect astringent, brusturele ajută la purificarea sângelui şi a fluidelor corporale. Poate fi consumat sub formă de ceai sau sub formă de tinctură, aplicat pe zonele afectate de transpirație abundentă. Ține cont că ceaiul este destul de amar și nu este tolerat de toată lumea.

brusture

O plantă cu puternic efect astringent, brusturele ajută la purificarea sângelui şi a fluidelor corporale.

De asemenea, poți apela și la ajutorul dușurilor zilnice cu geluri și șampoane fără parfum, cu rol antibacterian. Evită cât mai mult stresul și caută metode de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 februarie 2025
15 februarie 2025