Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste pentru o unghie infectată. Sfaturi pentru a preveni onicomicozele

Remedii naturiste pentru o unghie infectată. Sfaturi pentru a preveni onicomicozele

07 sept. 2022, 14:21,
BZI.ro, în Sanatate

Ești în căutarea unor remedii naturiste pentru o unghie infectată? Iată câteva sfaturi pentru a trata și a preveni onicomicozele.

Onicomicoza sau ciuperca unghieie este o infecție de tip fungic cauzată de trei clase de fungi, și anume: dermatofiți, ciuperci și fungi nondermatofitici. Micoza unghiei reprezintă o afecțiune destul de frecventă și foarte contagioasă, estimându-se că între 2% și 18% din populația lumii se confruntă cu aceasta la un moment dat în viață. Afecțiunea poate fi observată cu ușurință, deoarece se manifestă prin mici pete de culoare alb-gălbuie sub vârful unghiei.

În rândurile care urmează, ți-am pregătit câteva remedii naturiste, care promit să te scape de unghia infectată.

unghii infectate de la picioare

Onicomicoza sau ciuperca unghieie este o infecție de tip fungic cauzată de trei clase de fungi, și anume: dermatofiți, ciuperci și fungi nondermatofitici.

Ai o unghie infectată și nu știi ce să faci? Apelează la ajutorul remediilor naturiste!

Poți scăpa de infecția unghiei cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să îți cureți unghia, să îndepărtezi cuticula și să aplici o soluție realizată dintr-o linguriță de bicarbonat și câteva picături de apă. Las-o să acționeze 15 minute, după care spală unghia cu apă curată și aplică o cremă hidratantă.

De asemenea, poți folosi și sare pentru a combate onicomicoza. Ia un lighean, umple-l cu apă călduță și adaugă trei linguri de sare grunjoasă. Scaldă-ți picioarele pentru câteva minute în această apă (sau până când apa se răcește), apoi șterge-le cu un prosop.

Pentru întărirea unghiei și îndepărtarea infecției foarte bun este și uleiul călduț. Ține unghia cu pricina în acest ulei timp de câteva minute și repetă tratamentul mai multe zile la rând.

Poți să iei și suplimente cu vitamina B, deoarece unele studii arată că acestea te pot ajuta să ai unghii sănătoase și frumoase. Nu uita, însă, să vorbești cu medicul înainte de a lua astfel de suplimente.

pastă de bicarbonat de sodiu aplicată pe unghii

Lasă pasta să acționeze 15 minute, după care spală unghia cu apă curată și aplică o cremă hidratantă.

Sfaturi pentru a ține la distanță infecțiile unghiilor

Pentru a preveni apariția onicomicozelor, folosește mănuși de protecție dacă utilizezi frecvent detergenți, înălbitori, soluții puternice pentru curățare, ori dacă ești barman sau portar. Protecția este esențială, deoarece infecția poate genera deformarea definitivă a unghiei sau, chiar, pierderea acesteia.

Totodată, ar trebui să îți ții mereu unghiile tăiate scurt. Astfel, riscul ca acestea să fie afectate este mai mic.

Ai mare grijă să nu îți lovești unghiile. Nu le folosi pe post de șurubelniță, răzătoare sau alte ustensile. Astfel de acțiuni pot duce la afectarea unghiilor, deschizând calea infecțiilor și stopând creșterea unghiei. În cazul în care unghia începe să își schimbe culoarea (se înnegrește sau se albăstrește), cere sfatul unul medic. Acesta este singurul în măsură să îți recomande un tratament adecvat.

De cele mai multe ori, ciupercile unghiilor sunt favorizate de existența umezelii. Tocmai de aceea, trebuie să îți menții unghiile uscate cât mai mult timp.

Nu în ultimul rând, ai mare grijă cu cuticulele. Acestea nu trebuie tăiate cu forfecuța și nici nu trebuie împinse cu un bețișor ascuțit, deoarece aceste ustensile pot distruge suprafața unghiei și pot duce la îndepărtarea bariei sale naturale împotriva bacteriilor.

mâini cu mănuși de protecție

Pentru a preveni apariția onicomicozelor, folosește mănuși de protecție dacă utilizezi frecvent detergenți, înălbitori, soluții puternice pentru curățare, ori dacă ești barman sau portar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *