Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste pentru mâncărimi în zona anală. Dietă și leacuri bătrânești eficiente

Remedii naturiste pentru mâncărimi în zona anală. Dietă și leacuri bătrânești eficiente

28 sept. 2022, 12:26,
în Sanatate

Tot mai multe persoane sunt în căutare de remedii naturiste pentru mâncărimi în zona anală. Mâncărimea obsesivă în anus este un simptom cu care rareori se merge la medic. Este considerat inconfortabil, uneori indecent și adesea ignorat. Între timp, mâncărimea în jurul anusului sau în interiorul acestuia nu apare fără motiv. În spatele acestuia poate fi o boală gravă a intestinului sau rectală, tulburări endocrine și paraziți.

Pentru a spune la revedere o dată pentru totdeauna mâncărimii insuportabile într-un „loc incomod”, este necesar să aflați cauzele apariției acesteia și apoi să selectați metode eficiente de tratament. Este foarte ușor să distingem mâncărimea patologică în anus de  pe termen scurt a regiunii perianale. Majoritatea pacienților care solicită ajutor medical se plâng de disconfort zilnic, care este asociat cu anumite situații. Mâncărimea anală poate apărea fără un motiv aparent sau din cauza unor viermi intestinali. Cu toate acestea, provoacă inconveniente semnificative și scade calitatea vieții pacientului. Un atac de mâncărime severă poate dura de la câteva minute la câteva ore.

femeie care tine mainele pe fundul sau

Majoritatea pacienților care solicită ajutor medical se plâng de disconfort zilnic, care este asociat cu anumite situații

Remedii naturiste pentru mâncărimi în zona anală. Ce senzații ai atunci când are loc manifestarea unui proces patologic

Mâncărimea patologică nu dispare de la sine, devine mai lungă și mai intensă, iar în majoritatea cazurilor se complică o dată cu inflamația pielii din jurul anusului. În acest caz, mâncărimea și arsura, furnicăturile și umflarea pliurilor anale devin un însoțitor constant al pacientului. Acestea sunt din ce în ce mai simțite atunci când pacientul suferă de limbrici.

Simptomele care anunță procese patologice însoțite de mâncărime în anus sunt secreția de mucus din anus, sângerări anale și senzația unui obiect străin în anus. De asemenea, o persoană care suferă de astfel de mâncărimi va simți tulburări intestinale manifestate prin diaree, flatulență și constipație. Multe persoane suferă de erupții cutanate în perineu, durere ascuțită în timpul mișcărilor intestinale și secreții din tractul genital. Toate aceste afecțiuni necesită un tratament adecvat.

grafica femeie care sufera de mancarimi ale anusului

Mâncărimea obsesivă în anus este un simptom cu care rareori se merge la medic

Lista de remedii populare care pot fi folosite teoretic pentru mâncărime în anus include zeci de rețete care pot fi împărțite condiționat în 2 grupuri. Cele care pot fi aplicate extern, adică decocturi pentru bai cu galbenele, coaja de stejar, mușețel și alte ierburi cu efect calmant, astringent și antiinflamator.

Iar din cealaltă grupă fac parte remediile pentru administrare orală. Acestea sunt sub formă de decocturi și infuzii de apă cu scoarță de stejar, rădăcini de brusture sau frunze de nuc, floare de tei, șarvelă și mentă. Astfel de ceaiuri și infuzii elimină tulburările intestinale și normalizează scaunele, ceea ce face posibilă scăparea de mâncărime.

Remediile naturiste nu trebuie considerate medicamente independente. Medicii recomandă folosirea lor doar ca adaos la terapia medicamentoasă și dietetică. Mai mult, merită să înțelegem că plantele medicinale provoacă adesea alergii și pot agrava și mai mult simptomele neplăcute. Este strict interzisă tratarea mâncărimii în anus la copii cu ierburi și remedii populare.

Dietă pentru a scăpa de disconfort. Ce să mănânci pentru a ameliora mâncărimea

Dieta ajută la ameliorarea mâncărimii din jurul anusului. Este utilă în special pentru bolile proctologice și patologiile tractului gastrointestinal, precum și pentru helmintiază și disbacterioză.

În primul rând, merită să excludeți din meniu alimentele care irită mucoasa intestinală și provoacă flatulență, diaree sau constipație. Dintre aceste alimente fac parte mese și alimente bogate în grăsimi, inclusiv sosuri de unt, untură, legume prăjite, carne grasă și pește.

femeie care tine mainele pe fundul sau

Mâncărimea patologică nu dispare de la sine

Nu trebuie să consumi atunci când ai probleme cu mâncărimea în zona intime condimente picante, marinate, legume sărate, carne, pește, fructe, fructe de pădure și verdeață cu aciditate ridicată, așa cum sunt citricele și măcrișul. Nu trebuie să mănânci ciocolată și alte produse din cacao. De asemenea, este bine să excludeți din meniu și unele băuturi. Printre acestea se numără cafea, alcool și ceai negru, sifon și sucuri pe arome și îndulcitori.

Baza dietei sunt supele cu legume și cereale în bulion de pui sau de legume, legume înăbușite, fierte sau coapte, cereale în apă sau lapte, cotlet la abur, carne înăbușită sau coptă, ouă și produsele lactate proaspete.

Astfel, pe lângă remedii naturiste pentru mâncărimi în zona anală este bine să urmezi și o dietă. În timpul unor boli, va trebui să urmați o dietă pentru o lungă perioadă de timp, de la câteva luni până la un an. Orice relaxare implică riscul de exacerbare a mâncărimii anale.

femeie care se tine de zona intima din cauza mancarimii

Simptomele care anunță procese patologice însoțite de mâncărime în anus sunt secreția de mucus

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024