Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste pentru durerile de umăr: Leacuri din bătrâni pentru a scăpa de disconfort  

Remedii naturiste pentru durerile de umăr: Leacuri din bătrâni pentru a scăpa de disconfort  

21 feb. 2022, 14:57,
în Sanatate

Tot mai multe persoane folosesc remedii naturiste pentru durerile de umăr. Durerea articulară este frecventă în rândul persoanelor de toate vârstele. Indiferent dacă durerea este în partea inferioară a spatelui, umerilor sau genunchilor există o serie de remedii la domiciliu pentru ameliorarea durerilor.  Acestea sunt eficiente pentru în tratarea simptomelor precum congestia musculară, mișcarea limitată sau dificultatea de mers.

Articulația umărului este una dintre cele mai complexe din corpul uman. Este responsabilă pentru mișcările brațului în trei planuri. Astfel, atunci când apare durerea în articulația umărului la ridicarea brațului sau în timpul altor mișcări, acest lucru poate provoca un disconfort grav. Atunci când te doare foarte tare umărul, un tratament naturist te va ajuta.

barbat care se tine de umar din cauza durerii

Unguentele de casă sunt foarte efective atunci când suferi de durere de articulații

Remedii naturiste pentru durerile de umăr: Lămâia, compresele și unguentele

Există foarte multe remedii populare pentru tratamentul durerii la umărul brațului stâng sau drept. Acestea sunt împărțite în mai multe categorii în funcție de consistență și metoda de aplicare. Unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru calmarea durerii este lămâie. Aceasta are capacitatea de a pătrunde și de a distruge durerea din articulații.

Astfel, un unguent din lămâie are proprietatea de a încălzi locul dureros. Prin urmare, pentru calma durerile articulare trebuie să pregătești un unguent eficient pentru orice durere de articulații.  Pentru a pregăti remediul este nevoie să tăi un cerc din lămâie și să-l fixezi pe articulația dureroasă pe timp de noapte. Dacă faci acest compres timp de câteva nopți vei reuși să scapi de durere.

femeie care se tine de umar din cauza durerii

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii foloseau pentru durerile de picioare și umăr coaja de ou și laptele

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii foloseau pentru durerile de picioare și umăr coaja de ou și laptele. Pentru a pregăti remediul trebuie să macini puțină coajă de ou, la care să adaugi aceeași cantitate de lapte fermentat. Ingredientele trebuie amestecate până se omogenizează, făcând o compresă. Pentru a scăpa de disconfort acest compres se ține pe articulația dureroasă nu mai mult de o oră.

Alte leacuri bătrânești pentru a scăpa de durere

Foarte eficient remediu pentru calmarea durerii este propolisul. Astfel, pentru ameliorarea durerii trebuie ca în fiecare zi, să iei o mazăre de propolis. Foarte eficiente sunt și aplicațiile de propolis înmuiat în apă.

Unguentele de casă sunt foarte efective atunci când suferi de durere de articulații. Pentru a pregăti amestecul trebuie să macini o lingură de iarbă uscată din sunătoare pe care să o amesteci cu o lingură de vaselină încălzită într-o baie de apă. Ulterior, este indicat să freci unguentul rezultat în articulația afectată cu mișcări de masaj.

grafica femeie care se tine de umar din cauza durerii

Există foarte multe remedii populare pentru tratamentul durerii la umărul brațului stâng sau drept

De asemenea, eficiente, conform specialiștilor, sunt compresele calde și reci. Ele te vor ajuta la ameliorarea rapidă a durerii și la relaxarea mușchilor încordați. Pune un compres fierbinte pe zona afectată timp de douăzeci de minute, imediat după aceea, aplică unul rece pentru încă 20 de minute. O astfel de procedură te va ajuta să ameliorezi rapid durerea.

Infuziile la fel sunt folosite drept remedii naturiste pentru durerile de umăr. Pentru a pregăti un amestec eficient trebuie să torni un pahar cu apă clocotită peste o lingură de sunătoare sau cuișoare și să o lași la infuzat jumătate de oră. Ulterior, ia o lingură de amestec de patru ori pe zi. Astfel, vei reuși să scapi rapid de orice durere de picior, umăr sau cot.

persoana care se tine de umeri din cauza durerii

Articulația umărului este una dintre cele mai complexe din corpul uman

 


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *