Prima pagină » Stiri si curiozitati » Remedii naturiste pentru dinți albi. Trucuri care te vor ajuta să ai un zâmbet perfect

Remedii naturiste pentru dinți albi. Trucuri care te vor ajuta să ai un zâmbet perfect

10 feb. 2023, 15:10,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru dinți albi. Pentru a fi siguri de o sănătate orală completă, trebuie să mergem periodic la stomatolog, însă dacă nu ne confruntăm cu probleme dentare grave și vrem să ne întreținem dantura imaculată putem recurge la câteva soluții eficiente și la îndemâna oricui. Tratamentele naturiste pentru albirea dinților sunt indicate, nu costă mult și pot fi aplicate cu ușurință acasă. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai un zâmbet perfect.

Remedii naturiste pentru dinți albi

Dacă ne dorim să avem un zâmbet perfect, strălucitor și sănătos putem să folosim câteva remedii naturiste care ne vor ajuta să menținem dinții albi și frumoși. Dacă nu ne confruntăm cu probleme dentare grave putem folosi cu încredere câteva tratamente naturiste și la îndemâna oricui pentru a ne întreține dinții albi. Unul dintre cele mai eficiente remedii este lămâia. Se taie o felie groasă de lămâie bine coaptă și zemoasă și se freacă periuța de dinți apoi se spală dinții foarte bine. După aceea se clătește gura și repetăm procedeul cu zeamă de lămâie pentru încă 5 minute. De asemenea, putem folosi zeama de lămâie pentru clătit dinții în fiecare dimineață, însă cu multă atenție deoarece se pot inflama gingiile.

Un alt tratament la îndemâna oricui pentru albirea dinților este bicarbonatul de sodiu. Acesta se folosește doar o dată pe săptămână, după periajul de seară apoi se clătește gura foarte bine. De asemenea, pe lista remediilor naturiste se află și căpșunile. Acestea sunt benefice pentru albirea dinților, dar și împrospătarea respirației.

Se face o pastă din două, trei căpșuni și o linguriță de bicarbonat de sodiu cu care să te freci pe dinți o dată pe săptămână. La fel de eficiente sunt și cojile de portocală uscată. Coaja de portocală se amestecă cu câteva furnze de busuioc și câteva frunze de salvie. Se freacă dinții cu această compoziție, înainte de a te spăla normal pe dinți. Acest proces de albire este unul de lungă durată, dar cu rezultate vizibile.

Multe persoane preferă să folosească tratamente naturiste pentru a preveni sau trata diferite afecțiuni. De exemplu, ceaiul de ghimbir este benefic în tratarea răcelilor, dar ajută și la slăbit dacă este consumat pe perioade lungi de timp deoarece stimulează arderile din organism. Un alt remediu naturist preferat de persoanele care se confruntă cu stări de amețeală și vertij este ceaiul de busuioc și rozmarin.

Trucuri eficiente pentru a avea un zâmbet perfect

Pe lângă vizitele periodice la stomatolog, putem recurge la câteva tratamente naturiste care ne vor ajuta să avem dinți albi și un zâmbet strălucitor. Există numeroase remedii la îndemâna oricui pentru a ne menține o dantură sănătoasă. Multe persoane preferă metodele tradiționale de albire a dinților precum consumul de legume și fructe prospete, albirea cu lămâie, bicarbonat de sodiu, coajă de portocală sau de mere.

Pentru a scăpa de petele de pe dinți se recomandă consumul de fructe și legume, dar și evitarea fumatului sau a consumului excesiv de cafea. La fel de eficiente sunt și benzile de albire ce sunt căptușite pe interior cu un gel de albire. Benzile se aplică pe dinți în fiecare zi timp de 10 minute, iar rezultatele sunt vizibile. Benzile de albire nu au un efect nociv asupra smalțului.

Este important să folosim paste de dinți, geluri sau soluții de clătire care au un efect de albire. Acestea nu schimbă culoarea naturală a dintelui și se folosesc pentru a îndepărta petele superficiale cauzate de anumite alimente sau băuturi.

Pentru a avea un zâmbet perfect și a ne menține dantura albă și sănătoasă putem folosi câteva remedii naturiste eficiente. Acestea trebuie administrate cu grijă, la îndrumarea stomatologului, pentru a nu risca să apară afecțiuni la nivelul gingiilor sau dinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025