1. Ceaiul din rostopasca decongestioneaza ficatul, dar in cantitati mici, deoarece altfel este toxic.
2. Ceaiul din papadie ajuta in bolile hepatice si biliare. Se pot manca tijele, cate 5-7 pe zi.
3. Un kilogram de miere se amesteca cu un kilogram de lamai cu coaja, fara samburi, date prin masina de carne, se lasa la macerat, la intuneric timp de 10 zile. Se consuma 2 linguri inainte cu 5-10 minute de mesele principale.
4. 50 grame muguri de mesteacan se pun in 500 ml de vodca, timp de 10 zile. Se bea 1 lingurita cu putina apa, de 3 ori pe zi, cu 15-20 minute inaintea meselor.
5. Pentru sechele hepatice se amesteca 3 catei de usturoi pisati cu sare fina, pana se face o pasta, care se imparte in doua, se pun in tifon, se ruleaza ca o tigara. Prima se plaseaza intre buza superioara si gingie, se impinge cu limba mentinandu-se astfel. A doua se introduce sub limba.
Ambele se mentin la locurile amintite mai sus, timp de 20 de minute, se sta deasupra unui vas pentru a se scurge saliva. Este interzisa inghitirea salivei, deoarece este toxica. Gura se clateste cu ceai de musetel. Procedeul se repeta de 2 ori la un interval de 8 zile.
6. Ceai de pedicuta (1 lingurita/1 cana): 2 cani/zi, cu 1/2 h inainte de micul dejun si cina, inghititura cu inghititura. Se scapa de sufocarile nocturne.
7. Radacina de lumanarica pamantului {Gentiana asclepia dea): 1 lingurita rasa/l cana apa. Se fierbe 10 min.
8. Ceaiul de secara reface integral ficatul.
9. Se consuma salata de sfecla rosie cruda (data pe razatoare) cu lamaie.
10. In caz de ciroza lichida, se prepara un macerat timp de 12 h dintr-un pumn de aschii de radacina de dud alb in 2 litri apa. Apoi se fierb pana scade lichidul la 1,250. Se strecoara
si se bea timp de o zi. Se tine regim sever si odihna absoluta la pat 1-2 saptamani. Atentie sa nu se raceasca la plamani. Ceaiul se bea pana scade burta, apoi se face pauza 2-3 saptamani. Cat se va lua ceaiul, se va urina des, urina avand la inceput culoarea rosie. Doua-trei luni nu se face efort si se tine regim.