Prima pagină » Stiri si curiozitati » Remedii naturiste pentru arsuri solare: Iată care sunt cele mai bune ingrediente naturale cu efect calmant

Remedii naturiste pentru arsuri solare: Iată care sunt cele mai bune ingrediente naturale cu efect calmant

31 ian. 2022, 09:56,
în Stiri si curiozitati

Cauți remedii naturiste pentru arsuri solare? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare, vei descoperi care sunt cele mai bune ingrediente naturale cu efect calmant.

Toată lumea știe că arsurile solare pot fi prevenite prin limitarea timpului de expunere la soare și prin folosirea loțiunilor cu factor de protecție solară. Însă, când ai pielea sensibilă, aceasta se arde chiar și dacă te ferești de soare sau folosești loțiuni cu cel mai mare grad de protecţie. În astfel de cazuri, începe prin a bea cât mai multe lichide, în special apă, dar și ceaiuri sau sucuri naturale din fructe și legume. Astfel, pielea ta își va recăpăta hidratarea și se va vindeca mai ușor. Dacă durerile sunt insuportabile, apelează la ajutorul remediilor naturiste, pe care ți le-am pus la dispoziție în acest articol.

o femeie cu arsuri solare pe spate

Toată lumea știe că arsurile solare pot fi prevenite prin limitarea timpului de expunere la soare și prin folosirea loțiunilor cu factor de protecție solară.

Remedii naturiste pentru arsuri solare

Printre ingredientele naturale care calmează și vindecă arsurile solare se numără: mierea, untul de cocos, făina de ovăz, vitamina C, iaurtul și aloe vera.

Mierea

Folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor pielii sau a rănilor superficiale, mierea este un antibacterian puternic. Aplicată pe zonele afectate, mierea va ajuta pielea să se regenereze. Deși nu reduce usturimea, ea poate fi folosită în combinație cu iaurtul.

Untul de cocos

Dacă te confrunți cu arsuri solare, o idee excelentă este să folosești unt de cocos. Acesta hidratează în profunzime și te scapă de senzația de durere și de usturime.

recipient cu unt de cocos

Dacă te confrunți cu arsuri solare, o idee excelentă este să folosești unt de cocos.

Făina de ovăz

Adaugă două căni de făină de ovăz într-o cadă plină cu apă călduță. Relaxează-te acolo pentru 20 de minute și vei vedea cum pielea își va recăpăta hidratarea, eliberându-te de strânsoarea arsurii.

Vitamina C

În loc să urmezi un tratament cu aspirină, mai bine ia câteva suplimente cu vitamina C. De asemenea, poți consuma cât mai multe citrice: portocale, lămâi, grapefruit, pomelo, mandarine etc.

Potrivit specialiștilor, ai nevoie de o cură de trei zile cu 1.000 de miligrame de vitamina C pentru a scăpa de arsuri. Poți folosi și unguente care conțin vitamina C.

Iaurtul

Aplică pe piele un strat de iaurt, lasă-l să acționeze 15 minute și apoi clătește. Procedura trebuie repetată la trei ore. În scurt timp, pielea ta își va recăpăta elasticitatea, iar senzația de usturime va dispărea.

Aloe Vera

Ai nevoie de o cremă, o loțiune sau un gel cu aloe vera, pe care să îl lași la frigider pentru câteva ore. Aplică-l, apoi, pe piele, în strat gros și lasă-l să acționeze. După ce senzația de usturime s-a ameliorat, masează-l ușor, pentru a intra în piele. Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor pe care îi conţine, aloe vera îți calmează pielea și te scapă de roșeață, pentru ca tu să te poți bucura, în continuare, de vacanță.

bucăți de aloe vera

Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor pe care îi conţine, aloe vera îți calmează pielea și te scapă de roșeață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *