Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste pentru arsuri gastrice. Cinci ceaiuri cu efecte miraculoase

Remedii naturiste pentru arsuri gastrice. Cinci ceaiuri cu efecte miraculoase

11 mai 2022, 19:48,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă sunteți în căutarea unor remedii naturiste pentru arsuri gastrice, ați ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare, v-am pregătit cinci ceaiuri cu efecte miraculoase.

Arsurile gastrice sunt extrem de neplăcute și apar, de regulă, din cauza unei alimentații nesănătoase și dezechilibrate, din cauza medicamentelor, a fumatului și chiar sunt provocate de stres. De asemenea, acestea pot să apară și dacă vă confruntați cu gastrită sau cu reflux acid.

Chiar dacă există numeroase medicamente eficiente pentru arsurile la stomac, remediile naturiste își fac efectul mult mai repede și nu provoacă reacții secundare.

Remedii naturiste pentru tratarea arsurilor gastrice

Cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea arsurilor gastrice sunt ceaiurile. Printre acestea se numără: ceaiul de mușețel, ceaiul de ghimbir, ceaiul de mentă, ceaiul de busuioc și ceaiul de roiniță.

Ceaiul de mușețel

Persoanele care se confruntă cu senzație de arsură și disconfort în piept, reflux gastroesofagian, respirație urât mirositoare, esofag iritat, greață și spasme când stomacul este gol, ar trebui să consume ceai de mușețel. Acesta normalizează secreția acidului clorhidric în stomac și, astfel, ajută la tratarea numeroaselor probleme digestive.

Ceaiul de mușețel se prepară dintr-o linguriță de flori de mușețel, care se adaugă la 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-8 minute și se consumă două căni pe zi. Ceaiul poate fi îndulcit cu o linguriță de miere.

o ceașcă de ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel normalizează secreția acidului clorhidric în stomac și, astfel, ajută la tratarea numeroaselor probleme digestive.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este alcătuit din compuși fenolici, renumiți pentru proprietatea de a ameliora iritația stomacului. În același timp, ghimbirul stimulează producția bilei și suprimă contracțiile gastrice. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de ghimbir ras și 250 de mililitri de apă fierbinte. Gustul acestui ceai este ușor picant, iar dacă nu vă place îl puteți îndulci cu o linguriță de miere.

o ceașcă de ceai de ghimbir

Ghimbirul este alcătuit din compuși fenolici, renumiți pentru proprietatea de a ameliora iritația stomacului.

Ceaiul de mentă

Probabil toată lumea știe că menta este utilă în indigestie și balonare. Mai mult, aceasta relaxează sistemul digestiv și tratează arsurile la stomac. Este un remediu eficient și în calmarea crampelor stomacale, mulțumită efectului său antispasmodic. Pentru stimularea secreției biliare, se recomandă consumul a două ceaiuri de mentă pe zi. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă, pe care o adăugați într-o cană cu apă fierbinte. După 5-10 minute, strecurați și consumați acest minunat ceai, simplu sau îndulcit.

o ceașcă de ceai de mentă

Pentru stimularea secreției biliare, se recomandă consumul a două ceaiuri de mentă pe zi.

Ceaiul de bucuioc

Busuiocul este un antiseptic intestinal, ceea ce înseamnă că absoarbe gazele din stomac, stimulează digestia (grație uleiului volatil) și ameliorează senzația de arsură gastrică. Ceaiul de busuioc se prepară din 250 de mililitri de apă clocotită și din două lingurițe de plantă mărunțită. Se lasă la infuzat zece minute, după care se strecoară. Se beau două astfel de ceaiuri pe zi, dar nu pe perioade mari de timp.

o ceașcă de ceai de busuioc

Busuiocul este un antiseptic intestinal, ceea ce înseamnă că absoarbe gazele din stomac, stimulează digestia (grație uleiului volatil) și ameliorează senzația de arsură gastrică.

Ceaiul de roiniță

Ceaiul de roiniță este indicat celor care se confruntă cu dureri sub stern. Acestea apar atunci când acidul gastric migrează spre tubul digestiv și afectează partea din spate a gâtului. Pentru a scăpa de disconfort, trebuie să consumați o cană de ceai de roiniță la prânz și una seara, după mese. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate de roiniță și o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute, după care se consumă neândulcită.

o ceașcă de ceai de roiniță

Ceaiul de roiniță este indicat celor care se confruntă cu dureri sub stern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *